Man får allt fler orsaker att känna sig stolt över Moder Svea, nu också i och med att Sverige röstar nej till ett förslag om förbud mot klusterbomber, efter att folkpartiet ändrat inställning i frågan (Lejonborg vill väl också ha ett välbetalt jobb efter sin avgång).

Försvarsminister Mikael Odenberg försvarar svenska intressen och det är ju bra. Jasplanen kan nämligen utrustas med klusterbomber, alltså ligger det förstås i svenska folkets intresse att vi svenskar inte medverkar till förbud mot sådana.
För vad betyder en massa dödade och lemlästade människor och dödade, stympade och skadade små barn i förhållande till detta viktiga ”svenska” intresse? Platt intet förstås.

Vilken industrigrupp i Sverige är det som tjänar på att tillverka Jas förresten – för våra skattepengar?

Länk:
Inget förbud mot klusterbomber, Ekot

Tillägg 11/5 kl. 02.45:
Det blev tydligen alldeles fel i Ekot i förrgår kväll. Folkpartiet hade inte alls ändrat sig, så det blev inget nej till förbud mot klusterbomber. Jag var alltså för snabbt ute. Brukar inte vara det eftersom jag brukar vara genuint skeptisk till vad som rapporteras och inte tro det förrän det bekräftats från flera källor men den här gången slarvade jag och var en alltför okritisk lyssnare till Ekot.
Tack Jonas S för påpekandet.

Sedan undrar man förstås hur det kunde bli så fel i Ekot (och tydligen även i Aktuellt som Ekot hänvisade till). Är det så att regeringens ena hand inte vet vad den andra gör?

Länk:
Birgitta Olsson (fp) om klusterbomber
Riksdagspartier vill stoppa klusterbomber, Ekot 10/5

Tillägg 11/5 kl. 22.35
Det blir bara konstigare och konstigare det här. Nu tycks det alltså förhålla sig så att svenska klusterbomber, som ju förstås är mycket ”säkrare” än andras, inte bör/kommer att omfattas av förbudet, enligt Odenberg – hurra vad vi svenskar är bra!

Hur ställer sig fp till detta då?

Länk:
Klusterbomber fråga för internationella förhandlingar, Ekot
Odenberg får internationell kritik, DN
Hård internationell kritik av Odenberg. Ekot