Just nu pågår inte bara ett faktiskt krig i Libyen, utan även ett ömsesidigt propagandakrig vars make vi nog inte sett sedan – ja när? Jag tror just nu inte på någonting som sägs, från något håll.

Men en notis i Aftonbladet fångar min uppmärksamhet idag. Den handlar om vattensystemet i Libyen, som är omkring 300 mil långt och förser libyerna med vatten. Där kan man läsa:

En försvarsanalytiker varnade under uppbyggnaden av systemet…
I tunnlarna skulle skulle kemiska och biologiska vapen kunna förvaras utan att riskera upptäckt. Nato fruktar också (mina understrykningar)  att Gaddafi gömt pansarfordon i tunnlarna under våren.
……..
Längs varje pipeline finns enorma förvaringsutrymmen,
(Kan inte finna notisen på nätet)

Sådana här blänkare brukar vara inledningen till en fullt utblommad propaganda för acceptans i Västvärlden av militära angrepp, kraftigt bomande i det här fallet. Ska vi gissa att Nato förbereder totalt sönderbombande av Libyens vattenförsörjningssystem, om man inte får kontroll över Tripoli ganska snabbt nu?

Blir bra inkomster för Haliburton efter segern dessutom, när Libyens tillgångar ska användas för att ”bygga upp” landet igen, med hjälp av Västvärldens företag och ”hjälporganisationer”, de där i vars fickor mängder av pengar brukar försvinna.

För övrigt har jag inte läst eller hört sådan revolutionsromantisk smörja som Andreas Malms debbattinlägg (1) i AB idag, sedan slutet av 60-talet och början av 70-talet.

/Kerstin

PS: Och just nu hör jag på ekot 15.45 att Nato säger sig berett att stanna kvar i Libyen och att det pågår överläggningar om vad Nato ska göra i Libyen.
Vem hade kunnat gissa det? (2) :roll:
/DS

Länkar:

1) Seger igen! Andreas Malm, AB Kultur 23/8 2011
- Fierce Fighting Continues In Tripoli, Bill Van Auken.counter Currents, 23/8 2011
- Kan gömma sig i jättetunnlarna, Ab 23/8 2011
2) Kvartifemekot, P1, SR
- The One Billion Dollar Question: Who Are the Libyan Rebels?Democray Now,24/8 2011