Nej, jag kan inte garantera att vad jag referar nedan är sant, men en sak vet vi alla idag, vad media rapporterar är definitivt inte alltid sant. Det tvingades de själva erkänna idag på morgonen när det berättades att Gadhafis son ingalunda hade tillfångatagits av rebellerna. Så vad ska man säga om den artikel som publicerats på Global Research igår (23:e augusti)?

Där hävdar en man, vid namn Metro Gael, att en film, som Al Jazeera distribuerade till en mängd media runtom i världen, var ren fejk och att den var filmad någon annanstans. Filmen handlade om hur rebellerna festade och firade på ”Gröna Torget” i Tripoli i förrgår natt. Många TV-kanaler kablade tydligen ut filmen. Som belägg för att filmen var fejkad bifogar han filmsnutten nedan. Bedöm själva (filmen är mycket kort).

Real & Fake-Tripoli Green Square In den Nachrichten 21-22.08.11, NATO Medien Krieg gegen Libyen

Så hur var det egentligen? Fanns det några rebeller på Gröna Torget, det där de sades ha döpt om till Martyrtorget, i förrgår kväll, eller var det hela en ren PSYOPS-skröna? Jag vet inte. Men nog ser filmen ovan skum ut.

Vidare hävdar författaren (och syftar på det sms som alla libyer påstås ha fått, om att Ghadafis styrkor har slagits ut och Tripoli fallit,) att:

By the end of the day, it emerged that all the twitter lies emanating from the criminals in the National Transitional Council were also, unsurprisingly, false. Gaddafi’s sons had not been arrested, and the rebels were not in control of the city.

In the meantime, Lizzie Phelan, Mahdi Darius Nazemroaya and Thierry Meyssan have received veiled death threats from Western media staying in the Rixos Hotel in Tripoli. After the arrival of thousands of NATO/Al Qaeda terrorists, a brief period of chaos ensued in the city.

When many of the mainstream reporters abandoned the Rixos Hotel, Libyan authorities discovered that most of them were CIA and MI6 agents working undercover as journalists.

At present, Mahdi Darius Nazemroaya, Thierry Meysan and other real journalists remain trapped in the Rixos Hotel. Nazemroaya was fired upon by a NATO/rebel sniper when he attempted to place a press sign on top of the Rixos hotel to protect the building from NATO bombardement.

Reporter Lizzie Phelan contacted a friend yesterday to say that she had been threatened by CNN personnel and had been blocked from using facebook and email. (1)

Det här är, om det är korrekt, ett fantastiskt exempel på vad PSYOPS  är och hur sådan går till i vår tid, alltså den verksamhet som Sverige skulle delta i. Inte nog med det, det är rent otroligt om man hotar journalister för att de försöker ge den andra sidans bild av vad som sker, inte bara Västländernas/Natos propagandabilder. Nu tror jag förstås att Gadafis dagar är räknade i alla fall, men varför ljuga och bedra oss?

När Gael skriver följande, om tidigare lögner, så förefaller ju sådana här hot, fullt möjliga:

Surpassing previous mass media fabrications, both in scale and boldness, yesterday morning’s Al Jazeera mise-en-scène will surely go down in history as one of the most cynical hoaxes committed by corporate media since the manipulated pictures of Iraqis topplying Saddam Hussein’s statue after the US invasion in 2003. (1)

För dem som inte var med, eller inte minns, så hyrde man in irakier att se glada ut  när amerikanska soldater rev statyn av Saddam i Bagdad strax efter invasionen i Irak och segerförklaringen. Bilderna, som var väl beskurna, tycktes visa en väldig massa ljublande människor. Senare avslöjades bluffen och de verkliga bilderna visade att det bara rörde sig om en mindre grupp människor.

Det obehagliga med att ha gott minne är att man inte litar på ett enda av de ord som uttalas från USA:s eller Natos sida numer (och idag inte heller på svenska media eftersom även ”vi” krigar just nu), om hur det ser ut i de länder man anfaller och/eller ockuperar. Man vet också att mycket av det förtigs för oss dessutom.

Så vad som är sanningen om Libyenupproret och om vad som skett i Libyen de senaste fem månaderna får  vi nog veta så småningom, men då kommer de flesta inte att vara intresserade längre och många kommer att fortsätta att tro att det  var som det beskrevs i våra media medan det pågick.  För media själva kommer inte att slå upp sanningen lika stort som de just nu slår upp Nato-propagandan. Hur många vet idag hur det ljögs om kriget i f.d. Jugoslavien exempelvis?

Det visades förresten en fejkad film om Syrien på BBC för en tid sedan, som tydligen var tagen i Libanon.(2)

/ Kerstin

Länkar:
1) The Libya Media Hoax: Fabricated Scenes of Jubilation and Euphoria on Green Square, Metro Gael, Global Research, 23/8 2011
2) SYRIA Fake Video Allegedly From Syria With Gun Fire Sounds Added, Security Forces In Black, YouTube 22/7 2011
- Fierce Fighting Continues In Tripoli, Bill Van Auken.counter Currents, 23/8 2011 (Bör absolut läsas av alla intresserade.)

Rekommenderas också till läsning: Third World, Mavera och Nyhetsbanken (länkar till dessa i spalten till höger).