Kan inte låta bli att också lägga in den här filmen från BBC:s frukostprogram (apropå gårdagens inlägg på bloggen) där man påstår att man visar glada och frihetsfirande människor på Gröna torget i Tripoli. Det är bara det att de här människorna viftar med den indiska flaggan.

Det är dock mer än så. Den översta randen ser ganska röd ut på filmen men i verkligeten är indiska flaggans översta rad saffransgul. Det innebär att någon bör ha manipulerat färgen här för att få flaggorna mer lika Libyens gamla Idrisflagga, den som ”rebellerna” viftar med. Ett mycket medvetet lurendrejeri kan man därmed misstänka.

Libya / Incredible media lies – BBC shows ”Green Square” in INDIA, 24 August 2011;

Tack Third World, för filmen.

Dags att ställa samma fråga som Eva Rydberg gjorde om bofiken: Får Gröna torget i Tripoli se ut hur f:n som helst?

Eller är det bara någon som förtalar BBC på YouTube? Det  borde väl några engelsmän avslöja i så fall, tycker man.

/Kerstin

Länk:
Jubilation as Tripoli falls…in India? BBC peddles footage from India as Libyan demonstation, Brasscheck TV