Apropå en kommentar som jag gjort på Esbatis blogg, och på att Carl Bildt menade att den behandling som svenskarna som torterades i Etiopien utsattes för i själva verket bara var ”omild behandling”, undrar man om det hädanefter överhuvudtaget går att döma en enda svensk för misshandel, för hustrumisshandel, för barnaga eller barnmisshandel?

De torterade har berättat hur de stryptes tills de tappade medvetandet, hur de slogs fördärvade, förnedrades med hjälp av mycket ringaktande tillmälen, hotades till livet etc. Detta har sedan vår utrikesminister, med Bushskt nyspråk alltså kallat för ”omild behandling”.

Om det där var ”omild behandling”, vad är då ett slag i stjärten på ett barn, eller en örfil? Det måste ju vara ”tämligen mild behandling”. Vad är då sparkar och slag mot huvud och kropp? Det måste ju vara ”något lite omild behandling”.

Ingenting av detta är, vad jag vet, förbjudet i svensk lag. Så hur ska svenska domstolar agera och döma i fortsättningen, sedan misshandel och tortyr har omdefinierats så radikalt av vår utrikesminister, och därmed, får vi anta, av vår nuvarande regering?

Eller har jag missat något igen?

Länkar:
Konflikt 26/5, om de torterade svenskarna
Kommentar på Ali Esbatis blogg