Passa på att titta på den här filmen för jag gissar att den endera snart försvinner frånYouTube eller redigeras så att somliga underligheter tas bort ur filmen:

CNN’s Dreadful Propaganda — To Demonize Gaddafi Al-Qaeda Rebels Force To Lie Tortured ”Nanny”

Kvinnan påstås ha hittats i hemmet hos en av Ghadafis söner, svårt bränd på grund av att Ghadafis sonhustru hällt kokande vatten över henne och utan möjligheter att få medicinsk vård. Men det är helt klart att hon har fått avancerad medicinsk vård eftersom hennes hand har en ingång för dropp av något slag och det dessutom finns rester av bandage på baksidan av hennes huvud. Var hon fått denna vård kan man förstås inte avgöra. Så vad ska man tro, vad gäller den här flickan?

Jag tror i varje fall inte på den mediabild av vad som hänt henne som man matar oss med nu. Jag tror, men vet förstås inte säkert, att detta är en ”kuvöshistoria”. En inte alltför vågad gissning är att hon har fått sina brännskador när Nato bombade Ghadafis område, om hon alls varit anställd i familjen Ghadafi. Detta är en snällare tolkning än andra möjliga sådana.

I ett tidigare inlägg påpekade jag att det går att få somliga människor att säga vad man vill genom att betala dem bra men det finns ju andra möjligheter att få dem att säga sådant.

/Kerstin

PS kl. 18.00:
När jag tittar en gång till på videon så börjar jag undra om den inte tom är någon eller några journalisters försök att tala om för tittarna att vad de säger inte är sanningen och att de vill visa att historien inte hänger ihop, fast de inte får säga det i klartext. Eller ska vi utgå från att ingen, inte ens någon i i kontrollrummet hos CNN, reagerade på den där handens bandage?

PS2, 5/9 2011 kl. 01.45:
En besökare gav mig en länk till en isländsk site (skriven på engelska). Författaren har gått igenom Libyenkrisen på ett mycket bra sätt och inte minst har han/hon visat på många fler propagandaexempel, som verkligen är värda att läsas. Alltså rekommenderar jag siten gagnauga. Det är ett långt och innehållsrikt inlägg med massor av avslöjande videos och bilder.

/DS

Länkar:
- Khadaffis privata sjuksköterska talar ut, Expressen 4/9 2011
- Vittnesmål från Kadaffis terrorvälde, Korrespondenterna 4/9 2011, SR
- Manipulating Video Images: Sloppy Journalism or War Propaganda? The BBC’s Fake Images from Tripoli, Michel Chossudovsky, Global Research 5/9 2011
- The Libya Media Hoax: Fabricated Scenes of Jubilation and Euphoria on Green Square, Metro Gael, Global Research, 23/8 2011
- Killing the Truth: Western Mainstream Media Complicit in NATO War Crimes in Libya, Finian Cunningham, GlobalResearch 24/8 2011