Nu börjar de komma, rapporterna om att SSRI har sina baksidor också. Framgångssagan SSRI (framgång för läkemedelsföretagens kassor alltså, saga för resten av oss) har nu varat i snart tjugo år och därmed börjar avigsidorna bli så påtagliga att de inte längre går att bortförklara helt, precis som varit fallet med samtliga de nervmediciner som varit föregångare till SSRI, opium, amfetamin, barbiturater, Neurosedyn, bensodiazepiner m.fl. Alla har varit helt ofarliga i början, samtliga, utom SSRI-preparaten, är idag narkotikaklassade och med erkänt allvarliga biverkningar och följdproblem. Varje gång ett av psykiatrins nya undermedel visat sig inte vara så underbart som man sagt i början, har läkemedelsföretagen presenterat en ny ”totalt ofarlig , icke vanebildande medicin” med underbara, ja rent fantastiska egenskaper.

Så här säger man om SSRI-preparaten på Ekot idag, apropå att forskare har upptäckt att SSRI förstör skelettet:

Studierna visar att bentäthet i höften minskar betydligt mer för dem som tar antidepressiva mediciner än för dem som inte tar sådana preparat.

Men inte ska vi tro på det, eller vara oroliga inte:

Lennart Forslund på Läkemedelsverket säger till TT att biverkningarna ändå inte är så allvarliga att risken överväger nyttan eftersom depression i sig är en sjukdom som är dödlig.

Läkemedelsverket, som betalas av de läkemedelsföretag vars produkter de ska granska och godkänna, förklarar alltså, överraskande nog, att det där är ingenting att bry sig om, för tänk så många som räddas av SSRI.

Hur många är de som räddas – i verkligheten? Var finns de verkligt systematiska och vetenskapligt oantastliga rapporterna om den saken? Jag har läst det mesta jag kommit över om SSRI och benso de senaste 7 åren och inte hittat några sådana vetenskapliga rapporter, utförda av oberoende forskare.

Jag har ställt följande frågor tidigare:
Varför ökar antalet personer som sjukpensioneras pga depression när dessa förträffliga mediciner, SSRI, finns idag? Varför ökar självmorden igen, trots att det finns så fantastiska mediciner mot depression, SSRI? Varför ökar användandet av elchocker, trots att dessa underpreparat, SSRI, finns tillgängliga?

Se också mina tidigare inlägg om de här preparaten och om läkares slarviga förskrivning av sådana, klicka på Categories: Vård/omsorg t.h. på bloggen.

Länk:
”Antidepressiva medel ökar benskörhet”, Ekot kl. 01.00
Antidepressiva kan ge benskörhet, DN