Just nu har jag dåligt med tid att skriva blogginlägg så jag nöjer mig med att lägga ut lite kommenterade länkar i den här posten. Det kan komma till fler i samma post de närmaste dagarna.

1) Rubriken ovan syftar på vad som sägs i The Seattle Times som hade en artikel inne 31/8 under rubriken: Growing hints of rivalry over who will govern Libya. Much of Tripoli remains divided up into fiefs, and this jockeying for power illustrates the challenge a new provisional government will face in trying to unify Libya’s fractious political landscape, David D Kirkpatrick och Rod Nordland.
Konflikter pågår mellan grupper av rebeller, om vilka som ska styra och vem som ska vara överbefälhavare. Det blir inte lätt, säger skribenterna, för de här grupperna att enas och att ena det libyska folket. Lite konstigt med tanke på att media gett oss  intrycket att hela libyska folket stod bakom upproret, var väldigt enat alltså. Då borde väl inte detta vara så svårt.

2) West Point CTC Confirms LIFG Terrorists Leading Libyan Rebellion – then apologizes for them. Tony Cartalucci, Land Destroyer 4/9 2011
Lite mer om vilka rebellernas ledare är och varifrån de får sin pengar och vapen. Dessutom hävdar författaren att det bland rebellerna tycks föreligga planer på att gå in i Algeriet och destabilisera även detta land, och vidare att Algeriet stänger sin gräns just nu.

3) Gaddafi’s ghost town after the loyalists retreat
Andrew Gilligan visits the scene of what appears to be the first major reprisal against supporters of Gaddafi’s regime. The Telegraph 11/9 2011

Här berättar skribenten om hur rebellerna beter sig mot svarta i Tawarga. Men förstås, i ett par bisatser förklarar han att det här inte är någonting mot vad Ghadafistyrkorna gör med folk – enligt rebellerna förstås.)

4) The War on Terror is a Fraud. A decade of war started, and both fueled & fought by the same corporate-financier interests, Tony Cartalucci, Land Destroyer 8/9 2011
Som rekommenderas eftersom texten, liksom filmen i förra inlägget, handlar om de lögner vi matats med i våra media om Libyen. Somligt i texten är nog helt korrekt men annat låter lite väl konspiratoriskt i mina öron, som att det skulle handla om de amerikanska ekonomiska eliternas sammansvärjning, att samarbeta med Al Qaida för att ta makten över hela världen. För frågan är ju vad de tänker göra med de här jihadisterna i slutänden. Be dem åka hem och ägna sig åt att samla frimärken? Eller ska de bara betraktas som legoknektar som gör vad de blir betalda för men inte har någon som helst egen agenda? Ja det kanske en del av dem är. Somliga verkar ju inte vara det dock, utan förfaller besjälade av en sann mission, den att se till att man blir av med de otrogna, västerlänningarna alltså, i arabstaterna.
Korrekt emellertid, är att LIFG, den islamistiska libyska frihetsrörelsen, står på USA:s terrorlista då den bl.a. också stridit i Irak och Afghanistan – mot amerikanerna och Nato. De stod även på Ghadafis terroristlista och ett antal av dem satt i fängelse sedan ett tidigare upprorsförsök och hade sannolikt också torterats där, när striderna bröt ut men befriades av rebellerna. Nu är vi alltså med USA och stöttar den organisation som samma USA bekrigar i både Irak och Afghanistan och som man skrämt hela Västvärlden halvt från vettet för.

5) Defenders of the Right of Return
Are Libya’s Palestinians Ready for the Post-Gaddafi Era? Franklin Lamb
Tripoli för Counterpunch 9/9 2011

Franklin Lamb, som är kvar i Libyen skriver i den här artikeln om relationen mellan palestinierna och Ghadafi, att han stöttat dem och även accepterat dem som medborgare i Libyen. Nu fruktar palestinierna att detta stöd från Libyen kommer att försvinna. Vi får också veta hur Ghadafis barn har agerat i den här frågan.

6)
CIA behind the protests in Libya?

7) U.S. Military Wanted to Provoke War With Cuba, ABCNews 1/5 2011
Artikeln handlar om de planer som amerikansk militär presenterade för att få ett skäl att angripa Cuba och som de presenterade för Robert McNamara. Regeringen Kennedy iscensatte aldrig förslagen.
Min anm: Men vi vet att USA:d styrande både tidigare och senare har använt sig av sådana här fejk-operationer för att få människor att acceptera att USA går i krig. Tonkinbukten är bara ett sådant exempel.

/Kerstin