Börjar så smått planera för att ta en cykeltur över till Danmark nu under semestern. Med tanke på det eviga regnandet, utan uppehåll från morgon till kväll (som vi sett här i Västsverige i alla fall, under midsommaraftonen och idag,) borde hela Nordsjön har ramlat ner över oss vid det här laget och det borde gå att ta sig torrskodd över till grannlandet i väster.

Jag har inte varit med om liknande regndagar sedan någon gång under andra halvan av 60-talet. Under semestern, hos min dåvarande svärmor i Timmernabben, regnade det oupphörligt och dagarna i ända under flera veckor. Efter en vecka satte jag mig i full regnmundering på en cykel och cyklade till Blomstermåla, någon dryg halvmil bort, och köpte garn för att ha något att sysselsätta mig med medan regnet strilade ner. Det blev ett par virkade hattar av den regnsemestern.