Idag vill jag bara rekommendera mina besökare att läsa dagens inlägg på Peter Gustavssons blogg Social Democracy / Socialdemokrati.

I borgaralliansens Sverige tycks rena ryssifieringen pågå. Partibossarna i Uppsala, de borgerliga alltså, privatiserar offentliga verksamhetetr på löpande band och passar samtidigt på att roffa åt sig dessa verksamheter för egen del, för att göra egna profiter på, betalda av skattebetalarna dessutom. Ser det likadant ut i socialdemokratiskt styrda kommuner, undrar jag?

Mycket tyder på att man i det borgerligt styrda Uppsala gång på gång bevisar att den nyliberala ekonomiska modellen inte fungerar och att man där envisas med att bevisa denna modells usla verklighetsförankring på område efter område. Intelligent är man inte om man verkligen tror att det blir bättre för de flesta när man tillämpar den här modellen. Intelligent är man bara om man enbart har som medvetet syfte att gynna de redan besuttna och samtidigt vet att man slår hårt mot de sämre ställda eller mot dem som råkar bli sjuka eller arbetslösa, struntar totalt i de senare – om man är fullfjädrad egoist alltså.

Länk:
Så hur bra var Uppsalamodellen? Motvallsbloggen 21/06 22006