De stackars sädesärlorna har det inte roligt just nu, varken föräldrarna eller ungarna. Ungarna, som är fyra stycken(endera misstog jag mig på antalet igår, eller så har en strukit med första dygnet ute alternativt så har jag missat en idag), har flyttat över till ladugårdstaket. Där sitter de och piper efter mat och kurar ynkligt i regnet medan mamma och pappa sädesärla far som skottspolar mellan träden runt stället, där de hittar insekter, och ungarna på ladugårdstaket. Ungarna rusar ivrigt efter dem så fort de kommer tillbaka till taket med mat.

Har väl fått svar på frågan i förra inlägget antar jag. De övernattar uppenbarligen inte i det gamla boet. Det har de flyttat ur för gott. Nu hoppas jag bara på bättre väder, för allas skull, för fåglarnas, för vår och för blommornas i trädgården, som inte heller mår bra av att bli totalt nedtyngda av de regnmängder vi fått det senaste dygnet. Några har knäckts av skvalandet, som den stora fina riddarsporren som just hade slagit ut.

Och havet välte vinden ven, världen är galen som vanligt.