Idag får vi höra att Tsunamibanden är hemligstämplade i 70 år (sedan- 9:e juni). Så här skriver Ekot om saken:

70 års sekretess
Det var bara dagar efter att katastrofkommissionen redovisat sina slutsatser av informationen på de backuppband med datatrafik som hittades i regeringskansliets källare som konstitutionsutskottet, på uppdrag av partiledarna, tog initiativ till en lagändring innebärande att all information på banden , även den som klassas som allmän handling, ska omfattas av sekretess i upp till 70 år.
Dagen efter klubbade riksdagen beslutet, det gick så fort att saken aldrig ens bereddes.

Vore man det minsta konspiratoriskt lagd skulle man förstås misstänka att banden avslöjar att borgerligheten varit ute i ogjort väder när de trakasserat Danielsson under flera år, men det är man ju inte så det tror man naturligtvis inte. Men woaw, vilket uppslag till en politisk thriller hela eländet och det snabba och överraskande riksdagsbeslutet utgör!

Ska bli intressant att se när Alliansen nästa gång drar fram ”fallet med den sjabblande Lars Danielsson” – eller om den gör det fler gånger.

Länkar:
Sekretess för tsunamiband i upp till 70 år,Ekot
Tsunamibanden” kan bli hemliga i 70 år, DN
Dags igen – för mobbning av Danielsson alltså, Motvallstanten