Att vi alla har utsatts för en fullständigt osannolik propaganda mot Ghadafi det senaste halvåret, (egentligen under 40 år, från och till,) har de flesta tänkande människor insett. De som ägnat en del tid åt att försöka ta reda på om alla de påståenden som gjorts om honom under det senaste halvåret har fog för sig har kunnat konstatera att det mesta varit lögn. Det har avslöjats i utländsk press eller på utländska nättidskrifter. Våra svenska media har däremot varit sparsamma med att publicera avslöjandena om lögnaktigheten i de påståenden om honom som de gladeligen hjälpt till att sprida.

– Han hade inte bombat sin egen befolkning, som påstods och som var skäl till att FN beslutade tillåta USA och Nato att bomba Libyen tillbaka till stenåldern. (10 +se videos nedan)
– Han hade inte delat ut Viagra och uppmanat sina anhängare att massvåldta motståndarnas kvinnor.(1)
– De funna massgravarna innehöll inte människoben utan kamel- och andra djurben.(2)
– Ghadafis söner var inte tillfångatagna, som påstods.(3)

Nu har vi just fått höra på Dagens Eko (4) och läst i DN,(5) om ett hemligt bårhus där Ghadafi påstås ha gömt undan 17 lik efter skjutna fienden. Denna nyhet kablas ut över hela världen just nu. Dessa lik har, säger den vakne svenske SR-korrespondenten i Tripoli, Johan-Mattias Sommarström, legat i ett hemligt kylrum under ett sjukhus i Tripoli i 27 år. Där har de fått ligga under alla dessa år för att anhöriga inte skulle kunna begrava dem, vilket är en grov, och förstår vi, medveten förolämpning både mot de döda och mot deras anhöriga. Under tiden, säger man, har liken vaktats av Ghadafis militär.

Den här nyheten kommer tydligen från Reuters som hade an artikel om saken 16/10.(6) I denna artikel får vi veta att det tycks handla om en bårhusavdelning på ett sjukhus i Tripoli som handhades av fängelseledningen på fängelset Abu Salim. Dit fraktades döda och fördes även bort ibland. Bårhuset vaktades av vaktpersonal. ”Vi hade inte,” säger en läkare, ”tillträde till den här avdelningen.” Men denne läkare vet en hel del om det han inte skulle få veta något om. Dels kunde han berätta att liken som lades in där rensades från allt som gjorde det möjligt att identifiera dem och att avdelningen hölls skinande ren hela tiden, samt att liken, som inkluderade en baby, hade skotthål i huvudena. De påstås i artikeln  härstamma från personer som dödats efter ett försök att störta Ghadafi på 80-talet.

Så vad ska man säga om historien (om den alls är sann) om den här bårhusavdelningen, där somliga lik var i långt framskridet stadium av sönderfall och förtorkning? Först kan man fråga sig var fängelser i andra länder med dödsstraff, som exempelvis USA, gör av sina döda och avrättade? Om de inte lägger dem i bårhus en period? Dessutom kan man fråga sig hur det är möjligt att veta exakt vilka de här personerna är då de alla hade avidentifierats, enligt läkaren som intervjuades. Vidare kan man fråga sig om alla faktiskt är avrättade på direkt order från Ghadafi.

Vi ska dessutom komma ihåg att högste ansvarige för rättsystemet i Libyen sedan 2007, var Abdel Jalil, som nu leder NTC-rådet och som alltså var den senast ansvarige för detta bårhus.
”Han kanske inte visste”, kan ju någon hävda och kanske med rätta. Styrande vet inte alltid vad varje underordnad har för sig. Så samma sak kan man hävda om Ghadafi. I propagandan får man det att låta som om Ghadafi var med överallt och var personligt inblandad i alla illdåd som myndigheter begick under hans tid, ja i alla andras också. Ska man hävda detta då får man hävda att Göran Persson sköt Hannes Westfeldt i Göteborg, att vår dåvarande statsminister dödade Osmo Vallo, att de amerikanska presidenter som suttit samtidigt som amerikansk polis har skjutit och dödat ett inte ringa antal oskyldiga personer, har mördat massor av människor etc. etc. Det är naturligtvis absurt och det är lika absurt att skylla alla illdåd,  mord och försvinnanden i Libyen på Ghadafi personligen.

Varje libysk familj, säger läkaren vidare, saknar någon försvunnen person. Det kan mycket väl vara fallet, men med tanke på den maffia som fanns i Benghazi och som sysslade med trafficking och människohandel (7) och som dessutom utgjorde kärnan i upproret i Benghazi och rebellrörelsen, kanske man inte kan utgå från att varenda försvunnen person i Libyen har mördats av Ghadafi. Varenda mördad eller försvunnen amerikan är ju inte mördad av den amerikanske presidenten. Varenda mördad eller försvunnen svensk är inte mördad av våra statsministrar, inte en enda av dem är jag övertygad om. Med några mördade och försvunna amerikaner kan det dock förhålla sig annorlunda. Annars förhåller det sig så att 6-7000 personer anmäls försvunna varje år i Sverige. De flesta kommer tillrätta men 25-35 personer/år återfinns aldrig. (8) Det gör c:a 1000 personer under en 30-årsperiod. Det finns nu ingen anledning att anta att dessa undanskaffats av våra regeringar. Samma sak gäller naturligtvis för Libyen, en massa människor försvinner även där utan att regimen hade något med saken att göra.

Men eftersom man passar på varje tillfälle att berätta om hur galen, mentalsjuk, Ghadafi är, så ska vi utan vidare acceptera det här ”avslöjandet” som ännu ett utslag av denna galenskap. Själv anser jag inte att det finns något som tyder på att Ghadafi är galen eller mentalsjuk. Vad eller hurdan Ghadafi faktiskt är, det har jag ingen aning om idag. Tidigare hade jag också svalt propagandan mot honom men efter vad jag hört och läst på senare tid, hur den ena lögnen om honom efter den andra avslöjats, börjar jag betvivla även tidigare propaganda mot honom eller i varje fall tro att en hel av den var överdrifter eller grova sådana.

Efter att under det senaste halvåret ha läst det mesta jag hittat på nätet om Libyen och om Ghadafi och lyssnat på ett antal videos där Ghadafi framträder och talar, finner jag idag ingenting som tyder att mannen är galen. Excentrisk, i våra ögon – ja, fullständigt rak och uppriktig och helt fri från fallenhet för diplomatiska skönmålningar verkar han vara, vilket nog inte är så lyckat i storpolitiken alla gånger, men galen – nej.

Alltså har varje förnuftig person svårt att tro att Ghadafi dödat tusentals människor, som påstås, för att sedan ha sparat 17 stycken av dem, lagt dem i ett kylrum, där de givetvis sönderfaller ganska snart och sedan satt soldater att bevaka de ruttnande kropparna under 27 års tid. Det ska till en fullkomligt sinnessjuk person för att göra något sådant. Varje ”normal” människa skulle gräva ner eventuellt skjutna fiender någonstans – i hemlighet. Var har han gjort av alla de andra tusentals personerna som han sägs ha mördat undrar man alltså, och varför har dessa 17 personer, varav en är ett lite barn, ja en baby enligt Reuters, inte försvunnit på samma sätt och till samma ställe som alla de andra?

Ovanpå detta har vi idag all anledning i världen att inte lita på någonting som rebellerna eller NTC-anhängare säger. De har ljugit hejdlöst hela tiden sedan upproret startade i Libyen och dessutom har rebeller erkänt att de torterar människor för att dessa ska ”erkänna”.(9) Sannolikt  torterar NTC-rebeller också icke-anhängare för att få dem att berätta vad man vill att dessa ska berätta. Påstående om ett planerat ”massdödande” från Ghadafis sida, som ju användes som argument för attacken på Libyen för att skydda civila, är också en lögn producerad av NTC och NTC-folk.

Lies behind the ”Humanitarian War” in Libya: There is no evidence! (Part 1), NATO Crimes In Libya.

2 The Lies behind The Evil Humanitarian War on Libya ’No Evidence’, NATO Crimes In Libya


(Länk om Soliman Bouchuiguir sist bland länkarna)

OBS Tillägg 15/2 2012:
Igår noterade jag att del 2 av de här filmerna med intervju med Soliman Bouchuiguir har tagits ner från YouTube, med argumentet om något upphovsrättsproblem. Det är märkligt av flera skäl. För det första, varför gäller inte samma upprättsvillkor för del ett av samma intervju? För det andra, det är i den del som tagits ner som Soliman Bouchuiguir  erkänner, rätt upp och ner, att hans organisation bara hittade på det där om att Ghadafi bombade och massmördade sitt eget folk och avslöjar att bombandet av Libyen motiverades med rena lögner – precis som fallet var med invasionen i Irak alltså.

USA:s dåvarande utrikesminister Gates erkänner dessutom att någon kontroll av dessa påståenden, om att Ghadafi hade bombat sin befolkning, inte gjordes utan att USA:s regering, och FN hade ”läst” i tidningar och agerade utifrån vad de sett där! Någon som tror på detta? Inte jag.

END WAR: Pentagon Admits No Proof Of Airstrkes, No-Fly-Zone Problems & Ships Send On Aid

Man använde bara dessa lögner för att kunna genomföra ett sedan längre tid tillbaka planerat angrepp på Libyen för att få kontroll över Libyens territorium, Libyens banksystem och landets olja.

Men vi har förstås också anledning att ta dagens rapporter från Ghadafisidan med en stor nypa salt, när dessa påstår att de i stort sett redan återtagit kontrollen över nästan hela Libyen. Vad som är sant i allt vi hör om situationen i Libyen idag kan vi helt enkelt inte bedöma idag. I varje fall kan inte jag göra det – hur mycket jag än läser om saken och försöker få en objektiv bild av den.

Det enda vi kan vara helt säkra på just nu är att båda sidor gör propaganda för egna syften, att Nato har gigantiska resurser att föra ut sin propaganda medan Gahadafisidan har mycket begränsade resurser för sin propaganda eller för att få ut vad de råkar ut för, samt att svenska media ljuger ohejdat för att stötta det NTC-råd som Nato (med svensk medverkan) bombat väg för sedan mer än ett halvår och att media just nu, förtalar Ghadafisidan och förtiger NTC-sidans illdåd.

Här ska vi uppröras över 17 lik som varit lik i 27 år och som vi egentligen inte vet något alls om, samtidigt som journalisten inte säger ett ord om alla dem som dör just nu, på grund av Natos bombande och rebellernas skjutande, misshandel och tortyr, samt på grund av den ruskiga belägringen av Sirte.

Just nu måste Nato- och NTC-sidan dessutom mata media och allmänheten i Väst med nya ”bevis” för Ghadafis hemskhet och galenskap eftersom det börjar komma fram, även i vanliga media, åtminstone utomlands, vad Nato och NTC-rebellerna sysslar med. Men i svenska media, nästan inte ett ord om hur NTC-rebellerna agerar, hur de plundrar, bränner, mördar och torterar, samt att många av rebellerna i själva verket är legosoldater från helt andra länder, och vilka enorma lidanden för civilbefolkningen som Natos bombningar åstadkommer.

Det börjar bli dags även för oss svenskar att betrakta vad som sägs i media med samma skepticism och misstänksamhet som folket i de gamla Öststaterna gjorde. Vi kan inte längre ta för givet att våra media försöker rapportera någotsånär objektivt om världens händelser till oss. De är idag inspunna i nätverk vars spindlar har helt andra målsättningar än att ge oss, allmänhet och väljare, så korrekt information som möjligt.

/Kerstin

PS: För undvikande av missförstånd: Med detta vill jag inte säga att Ghadafi är en ängel, bara att jag inte alls är säker på att han är fullt så hemsk, i jämförelse med andra arabledare, som han framställts som.

Länkar:
1) Libya War Lies Worse Than Iraq, Thomas C. Mountain, Information Celaring House 23/7 2011
2) Libya transitional council believes mass grave found, CNN 25/9 2011 (här berättas det om massgraven, samma sak rapporterades i media över hela Västvärlden).
2) Alleged Qaddafi-era mass grave turns out to contain camel bones,InfoWars, Ireland 30/9 2011 (om att massgraven innehöll djurben)
3) Qaddafi plea: ’Save Libya'; Seif Al Islam captured, eldest son surrenders to rebels, Al Arabiya News 22/8 2011 (här påstås Ghadafis äldste son ha tillfångatagits)
3) Rebels say Gaddafi son Saif Al-Islam captured, Huffington Post, 21/8 2011(här sägs samma sak)
3) Saif al-Islam Gaddafi has not been captured,The Telegraph 23/8 2011 (här får vi veta att han inte hade tillfångatagits)
4) Kadaffis offer från 1980-talet hittade i kylrum, Johan-Mattias Sommarström, Ekot 17/10 2011
5) Khaddafis hemliga bårhus avslöjat, Clas Svahn, DN 16/10 2011
6) Libyans say they uncover secret Gaddafi-era morgue, Reuters 16/10 2011
7) Benghazi human traffickers back in business, Thomas C. Muntain, Intrepid Report 21/4 2011
7) Libya An Uncertain Future, Report on a Fact Finding Mission to Assess Both Sides of the Libyan Conflict, International Center for the Study and Research into Terrorism, maj 2011
8 ) Brottsförebyggande rådet, 2005
9) Libya: Cease Arbitrary Arrests, Abuse of Detainees. Thousands Arrested Without Review in Tripoli, Human Rights Watch, 30/9 2011 (om förhållandena i rebellernas fängelser)
9) MI6 knew I was tortured, says Libyan rebel leader
Abdul Hakim Belhaj says MI6 helped CIA arrest him and send him to Libya for torture, Teh Guardian 5/9 2011
(så en artikel om MI6-inblandning i totyr av Belhadj)
9) Libyan rebels abuse, torture prisoners, rights group says, by Hannah Allam, World Wires 12/10 2011 (”At least two guards in two different detention facilities admitted to Amnesty International that they beat detainees in order to extract ’confessions’ more quickly,” the report said.)
10)  Hidden behind propaganda a giant crime against Libya is fact. Mein Parteibuch Zweitblog, 4/4 2011 (As the Russian military revealed on March 1st, the ymonitored the airspace over Libya closely via satellites, and they found out that such airstrikes did not happen. Interestingly, one can be sure, that NATO states also monitored the Libyan airspace closely, and they just were mute. They didn’t give any evidence for the claim, and they did neither say that it was a wrong claim made. The allegation, that the Libyan government used „high-caliber, perhaps even anti-aircraft guns on protesters“, is also totally unsubstantiated.)

Två länkar om spelet bakom kulisserna, om vilka som drar i trådarna i Libyen:
- Libya: Human rights imposters used to spawn NATO*s fraudulent war, Mahdi Darius Nazemroaya, Voltairenet.org 17/10 2011
- Tiny Kingdom’s Huge Role in Libya Draws Concern, By Sam Dagher and Charles Levinson in Tripoli and Margaret Coker in Doha, Wall Stree Journal 17/10 2011