Det har gått rykten på nätet under dagen att påståendet att Ghadafi är död inte är sant. Men bilderna och filmen på den här sidan på Mail Online kan man inte missta sig på. Ghadafi är alltså och säkert död. Han fångades tydligen levande och sköts sedan till döds. En ren avrättning. Han ska nu begravas i hemlighet.

Så nu borde bombandet av oskyldiga civila vara slut i alla fall. Jag misstänker att vi nu kommer att få se en orgie i förföljelse och dödande av alla som anses ha varit Ghadafianhängare och som stöttat honom. Dem kommer inte Nato att anse att man måste bomba för att skydda. Dessutom kommer vi nog att få se en tilltagande flyktingström från Libyen.

Vem tror att libyerna någonsin mer kommer att få leva i ett land med ett sådant materiellt välstånd som de fick uppleva under den hemska diktatorn Ghadafis tid?

Nästa områden för bombning för Fredspristagaren Barack Obama kan vi läsa om i artikeln på länk nr 1 nedan. Nu ligger Afrika helt öppet. Iran kanske får vänta lite trots allt.

/Kerstin

Länkar:
1) The Son of Africa Claims a Continent’s Crown Jewels, Information Clearing House, 19/10 2011

citat ur: For more than a decade the US has tried to establish a command on the continent of Africa, AFRICOM, but has been rebuffed by governments, fearful of the regional tensions this would cause. Libya, and now Uganda, South Sudan and Congo, provide the main chance. As WikiLeaks cables and the US National Strategy for Counter-terrorism reveal, American plans for Africa are part of a global design in which 60,000 special forces, including death squads, already operate in 75 countries, soon to be 120. As Dick Cheney pointed out in his 1990s “defence strategy” plan, America simply wishes to rule the world.)

- Israel in Libya: Preparing Africa for the “Clash of Civilizations”, Mahdi Darius Nazemroaya, Dissident Voice 13/10 2011
- Muammar Gaddafi Killed in Libya as Interim Government Seizes Last Regime Stronghold, Democracy Now 20/10 2011
- In Tripoli, Libya’s Interim Leader Says He Is Quitting, Time 19/10 2011
- NATO conquers Libya.The summary execution of Muammar Gaddafi, Liberation
- In Egypt, corruption cases had an American root. James V. Grimaldi and Robert O’Harrow Jr., The Wahington Post, 20/10 2011 (I Libyen påbörjades privatiseringarna under Ghadafis sista år av Saif al-Islam, med assistans av Jibril och Jalil de två i regeringen so sedan var med och bildade NTC, rebellrådet. Jibril säger att han ska avgå.)