Läser i SvD att Guardian skriver att Storbritannien gör sig redo att stötta USA i ett krig mot Iran, som påstås bli alltmer aggressivt (Tack Bo för länken). Detta är otroligt. Så här skriver Guardian, enligt SvD:

Nästa vecka ska det internationella atomenergiorganet IAEA publicera en rapport som kan innebära en ändrad spelplan. Enligt Guardians källor kommer den eventuellt att visa på att landet har ett kärnvapenprogram och för att man utfört både expriment och forskning i syfte att tillverka kärnvapen.

Förra året beslutade FN om en fjärde omgång av sanktioner mot Iran för att avskräcka landet från att skaffa kärnvapen.

Man tror inte det är sant – inte en gång till. Vi har ju hört den förut, när det gällde Irak, och det var inte sant då och av allt att döma inte nu heller, så vem, som tänker lite utanför den påbjudna krigspropagandan, tror på detta idag? Är USA:s och Europas befolkningar verkligen så okunniga och oinformerade att de går på samma lögn en gång till?

Det blir bara värre och värre: USA:s storhetsvansinne börjar faktiskt alltmer likna Hitlertysklands, vad gäller beslutsamheten att behärska hela världen, vad gäller att ljuga ihop anledningar till att bomba andra stater tillbaka till stenåldern och ta över deras naturtillgångar. Nu tycker man tydligen att man har den perfekta krigsmaskinen, dronerna, som gör att man inte behöver riskera en enda amerikans liv. Lätt som en plätt att jämna andra länder med marken och döda miljoner människor med hjälp av okunnig kontorspersonal som sitter hemma i USA och ”leker med en joystick”.

Fattas så bara att Sverige leker bror duktig även den här gången och modigt ställer upp på USA:s sida, precis som många inom högern en gång ville att Sverige skulle göra på Tysklands sida.

Jo, nu börjar jag faktiskt bli riktigt rädd, både inför ett eventuellt krig mot Iran och inför kommande oljeutvinning i Arktis och med tanke på att Ryssland gör sig berett på ett angrepp och rustar upp för den eventualiteten och vi dessutom i det närmaste har en amerikansk militärbas i Luleå. Amerikanerna har ju bra dataservice på gång där också.

/Kerstin

Länkar;
”Storbritannien planerar för Iranangrepp”, SvD 2/11 2011
- And An Unashamedly Interventionist Secretary of State. America, Iran and the “Plot”, Deepak Tripathi, Counterpunch 17/10 2011
- Britain Prepares to Attack Iran. Defense Ministry Expects US to ’Fast-Forward’ Plans for Attack, Jason Ditz, AntiWar.com 2/11 2011
- America Threatens Russia: U.S. to deploy ballistic missiles in Poland by 2018, Global Research 15/9 2011
- Putin says U.S. is ”parasite” on global economy, Reuters 1/8 2011
- Russia a Force to Be Reckogned with in the Coming Years, Dmitry Sedov,NSNBC 15/19 2011
- Russia and USA to launch another Cold War after their presidents leave in 2008, Pravda 17.04.2006
- USA to Russia: We don’t care what you want. We just do what we want, Pravda 14.10.2011
- John McCain on Libya fallout: ’Not just the Arab Spring’, Newsnight 20/10 2011 (McCain hotar Ryssland indirekt med att använda USA:s vanliga strategi, skapa kaos och sedan ta över).
- Libya recolonised,. Libya is the first country that the Euro-American consortium has invaded exclusively on the pretext of human rights violations, Aijaz Ahmad, Frontline vol 28 (Citat ur: Vice President, Joe Biden, was precise: “In this case, America spent $2 billion and didn’t lose a single life. This is more of the prescription for how to deal with the world as we go forward than it has been in the past.” By “life”, Biden obviously means American life, considering that even the most conservative estimates suggest that the war in Libya has led to the loss of at least 50,000 lives, mostly at the hands of NATO bombers and their local allies.)
- Next, Syria, The U.S. sees Syria as a prime candidate for regime change after Libya and extends liberal support to the ongoing efforts to topple the Bashar al-Assad government.John Cherian, Fontline, vol. 28