Det finns amerikaner som vet också, och som säger ifrån:

Just off the phone with Mike Trivisonno

(Dennis Kucinich är demokrat och sitter i representanthuset för staten Ohio sedan 1997)

Nu erkänner dessutom Generallöjtnant, Charles Bouchard, som ledde operationen ”Unified Protector” i Libyen, att media hjälpte till att förse Natos sambandscentral (headquarter) i Neapel med uppgifter om vad som hände på marken i Libyen:

To fortify the unit, several information networks were created. ”The intelligence came from many sources, including the media who were on the ground and provided us with a lot of information regarding the intentions and the location of the ground forces.” (1)

(min översättning: För att förstärka enheten, organiserades flera informationsnätverk. ”Informationen kom från många källor, inklusive från media som befann sig på makren och försåg oss med mycket information om markstyrkornas intentioner och positioner”)

Media har sedan länge inte varit något annat än maktens trutförlängare och numer är de också maktens spioner. Det borde förvåna mig, men gör det inte.

Och fortfarande får inte svenska folket veta något om hur rebellerna betett sig i Libyen och fortfarande beter sig – så klart. Det skulle vara pinsamt för media att avslöja vilket rövargäng svenska skattefinansierade legoknektar har stöttat i Libyen. Det skulle visa, både vilket ruskigt och rasistiskt krig Sverige varit med om att föra, på rasisternas sida, och hur vanvettigt ensidigt, för dessa rövargäng, svenska media har rapporterat. Ingen lögn från rebellernas och NTC:s sida har varit för stor för att inte rapporteras i svenska media. När lögnerna har avslöjats däremot, Ghadafi bombade inte demonstranterna, Viagra-historien var ett påhitt, det fanns inga massgravar, de flesta svarta har inte varit Ghadafis legosoldater,(*) har journalister och media tigit lydigt stilla.

Skäms journalister, dubbel skam över er. Inte ens Sveriges Radio har gett oss en korrekt rapportering, så vad ska vi med Public Service till när den inte är bättre än Bonnierkoncernen att informera oss om vad som händer i världen och vad vår regering och riksdag ställer upp på, i svenska folkets, i allas våra namn?

/Kerstin

Länkar:
- General Bouchard acknowledges that NATO’s informants in Libyea were Journalists, Voltarienet 3/11 2011
- “Libyen: ”Rebellerna” terroriserar civilbefolkningen och slåss om krigsbytet”, Klassperspektiv 2/11 2011
- Libya: Al Qaeda flag flown above Benghazi courthouse, The Telegraph 1/11 2011
- Caribbean People’s Resolution On The Crimes Committed Against Libya. Pan-African News Wire, Global Civilians for Peace in Libya 7/11 2011 (Om hur FN bröt mot sina stadgar med resolution 1973 och om Natos krigsbrott i Libyen)

Rekommenderas starkt:
*) - The War in Libya: Race, ”Humanitarianism,” and the Media, Maximilian Forte Mr Zine Monthly Review 20/4 2011
- Libya: An Un certain Future. An investigation by a delegation of international experts, Paris maj 2011