Här förklarade halva Arabförbundet att man ville att FN beslutade om ett överflygningsförbud i Libyen för att förhindra att diktatorn Ghadafi bombade sin egen befolkning, vilket aldrig var fallet dessutom. Sedan skickade man in krigare för att stötta Benghazimaffians uppror. Qatar hade, sägs det nu, 5.000 personer inne i Libyen när Ghadafi störtades. Qatar tillförde upprorsmännen mängder av tunga vapen dessutom.(1) Nu vill en del arabstater utesluta Syrien ur Arabförbundet (2)med argumentet att regimen skjuter på sina egna medborgare, och man förordar samma behandling av Syrien som man utsatte Libyen för.

Även i Syrien, dessutom, ser vi hur den syriska  organisationen som ska förblandas med Human Rights Watch agerar precis som dess kopia i Libyen, den där som Soliman Bouchuiguir, tidigare ledaren för ”the Libyan League for Human Rights” erkände i själva verket bestod av samma personer som satt i NTC. (3)

Jag tillåter mig att undra, utan att vara väldigt initierad, hur många krigare som andra arabstater har skickat in i Syrien. Här liksom i Libyen verkar det ha varit polis och militär som drabbades först och värst, av upprorsmännens dödande, inte civila som sköts av Syriens armé. Här liksom i Libyen har Al Jazeera, numer direktstyrt av Qatars kungahus,(4) tydligen kört ut fejkade filmer, den här gången på vad man påstår vara den syriska polisens och militärens brutala agerande.(5)

Men för att återgå till Arabförbundet – det är ju ingalunda vad vi menar med demokrati i flertalet av de stater i Arabförundet som kritiserade först Ghadafi och som nu kritiserar Bashar el Assad i Syrien för att slå ner oppositionella, demokratilängtande fredliga demonstranter. Det är värre än så dessutom. Saudiarabien gick in med militär och slog på ett synnerligen brutalt sätt ner fredliga demonstranter i Bharain exempelvis,(6) där man nu fängslar mängder av människor och både torterar och dödar en del av dem. Det är alltså inte demokratibristen de kritiserade Ghadafi för, eller nu kritiserar Bashar el-Assad för.

Så vad är det dessa stater egentligen kritiserade först Ghadafi i Libyen för och nu Bashar el Assad i Syrien? Det är ju knappast för att Ghadafi tidigare och Bashar al-Assad idag, beter sig precis likadant som regimerna i Bahrain och Saudiarabien, som de själva alltså. Nej, i själva verket, föreslår jag, för i synnerhet Qatar och Saudiarabien ett wahabitiskt (salafistiskt) krig i akt och mening att sprida sin whahabitiska variant av islam, göra om hela arabvärlden till strängt rättroende islamiska stater enligt förebilden Saudiarabien, som är så långt ifrån en demokrati som vi i Västvärlden kan tänka oss. (7) De anser troligen att de använder sig av naiva och troskyldiga västerlänningar för att nå sina syften.

Ett antal arabstater, varav de flesta är hårt diktatoriska kungadömen, avskydde Ghadafi, liksom de avskyr Bashar el- Assad, för dessas socialistiska anstrykning. Däri har de ett gemensamt intresse med USA, som vill krossa alla stater som har minsta lilla fallenhet i den riktningen. De avskydde också Ghadafi och nu Bashar al-Assad för att deras samhällssystem var/är sekulära, och inte stränga sharia-system och ingalunda för att de var/är alltför odemokratiska.

Dags alltså för mig att börja fördjupa mig i vad som egentligen har hänt i Syrien och vad som händer där nu, trots att jag tidigare beslutade att jag inte skulle orka skriva om ett elände till av samma slag. Det lilla jag hittills har hämtat in tyder på att det inte heller den här gången är vad våra media påstår att det är utan att det handlar om en kopia av de skeenden som i Libyen ledde fram till sönderbombandet av landet, till vad Nato och USA betecknat som en så lyckad aktion att det är så man ska agera i framtiden. Med det menas att USA/Nato fixar ett uppror med hjälp av inhyrda gangsters och mördare varvid regimer man önskar byta ut tvingas ta till vapen mot missdådarna för att skydda sina invånare. Därefter kan Nato/USA, i skydd av medias lögnaktiga propaganda, hävda att man ingriper för att skydda civila. Istället dock, för att skicka in egna soldater tänker man i fortsättningen nöja sig med att bomba misshagliga regimers länder – sönder och samman om det behövs, och samtidigt låta inhemska oppositionella tillsammans med inhyrda krigare och tillförda tunga vapen föra markkriget och riskera sina liv, för att, när regimerna tvingas ge upp, tillsätta marionettregimer som gör vad USA begär av dem. Man lyckades ju så bra i Libyen – tycker man.

/Kerstin

Länkar:
1) 5.000 Qatari troops helped to coloniaze Libya, Voltaire.net 7/11 2011
2) Arabförbundet uppmanas utesluta Syrien, SR 11/(11 2011

2) Why did the Arab League tyrants’ club finally turn on Syria?
Pressure from the Arab League is a better way to oust President Bashar al-Assad than another Western war, The Telegraph 15/11 2011

3) Vad är sanning och vad är lögn av det som sägs om Ghadafi, Motvallsbloggen 18/10 2011i
3) Human Rights Impostars used to spawn NATO*s fraudulent war, Mahdi Darius Nazemroaya, Voltairenet.org 17/10 2011
4)  Al Jazeera Beirut bureau chief resigns, Voltaire Network 23/4 2011
4) Wadah Khanfar,  Al Jazeera and the triumph of televised propaganda, Thierry Meyssan, Voltairenet.org 26/9 2011
5) - CNN and Al Jazeera Blasted for Lies and Manipulations of News Regarding a So Called Syrian evolution, World Support For Free And Democratic Syria,6/5 2011
5) Lies About Syria – Eye Witness Testify Aainst Al Jazeera Fake Video, YouTube 18/4 2011
5) BBC Witness about Syria and lies of News media, YouTube 1/10 2011
5) 9 Syrian revolution are Al Qaeda gangesters in Syria – terrorism, YouTube 24/8 2011
5) Al-Jazeera is directly involved in killing of Syrians. YouTube 24/10 2011
5) Fejkad film om segerrusiga rebeller på Gröna Torget?? Motvallsbloggen 24/8 2011
6 ) 2011 Bahraini uprising, Wikipedia
7) Wahhabism, Wikipedia
8.) Saudiarabien, Wikipedia
- Qatar, the tiny Gulf state that has turned into a big player in the Great Game. Qatar has emerged as the pea-sized power behind the Arab League’s tough new stance over Syria, The Telegraph 17/11 2011
Och just när jag skrivit färdigt det här och lagt ut det ramlar jag över följande artikel:
- The Plan to destabilize Syria, Voltairenet.org 19/6 2011
- The war tour: departures and arrivals, Manlio Dinucci, Voltairenet.org 15/11 2011
- Syria On The Brink: Uprising Victim To Regional, International Power Play, Ramzy Baroud, Countercurrents.org 17/11 2011
- Arab League suspension of Syria brings military intervention closer, Chris Marsden,wsws.org 14/11 2011
- By comparison, the overthrow of Colonel Muammar Gaddafi was a marginal event. Huge Stakes in Syria, Patrick Cockburn, counterpunch.org 21/11 2011(Citat ur: “If you can’t beat Iran, the second best option is to break Syria,” says the Iraqi political scientist Ghassan Attiyah, who points out the absurdity of Saudi Arabia presenting itself as a defender of human and democratic rights in the Middle East.)

OBS: Fick för några timmar sen en kommentar från Mohamed Omar som skriver om situationen i Syrien på sin blogg. Jag rekommenderar varmt hans inlägg Länge leve Syrien och Demonstration i Stockholm till stöd för Bashar al-Assad.