Visserligen sade Reinfeldt att det skulle löna sig att arbeta men jag kan inte erinra mig att han sade att det skulle han åstadkomma genom att göra livet djävligare för sjuka, arbetslösa och förtidspensionerade.

Det är det där som kallas att luras utan att ljuga. Om man är spekulant på en bil och försäljaren berättar att bilen är väldigt tyst, men inte talar om att det beror på att motorn överhuvudtaget inte går, så anser man inte att försäljaren är hederlig.

Tillägg kl. 23.15:
Rekommenderas läsning av Ali Esbatis inlägg Sjukskrivning och arbetsrätt om vad försämringarna av sjukförsäkringarna också handlar om. De är en del av alliansens bävrande för att krossa facken och arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden, det där som alliansen dyrt och heligt lovade att inte göra men som man redan kommit långt med.

Länk:
Sänkt sjukersättning från årsskiftet, Ekot
Regeringens ”satsning” på sjuka är en besparing. LO