Costly Ambition: ’With sanctions on Iran oil, US chokes own economy’

Dessutom har styret av Europas ekonomi tagits över framför allt av amerikanska jättebanken Goldman & Sachs, åtminstone indirekt. Det som händer just nu är mycket värre än jag någonsin kunnat föreställa mig, ens om USA, trots att jag har varit mycket kritisk till USA:s utrikespolitik sedan början av 70-talet och inte hyst speciellt höga tankar om dess politiker och styrande eliter.

Så här skriver Paul Craig Roberts om saken:

Who will rule the New Europe? Obviously, the private European banks and Goldman Sachs.

The new president of the European Central Bank is Mario Draghi. This person was Vice Chairman and Managing Director of Goldman Sachs International and a member of Goldman Sachs’ Management Committee. Draghi was also Italian Executive Director of the World Bank, Governor of the Bank of Italy, a member of the governing council of the European Central Bank, a member of the board of directors of the Bank for International Settlements, and a member of the boards of governors of the International Bank for Reconstruction and Development and the Asian Development Bank, and Chairman of the Financial Stability Board.
Obviously, Draghi is going to protect the power of bankers.

Italy’s new prime minister, who was appointed not elected, was a member of Goldman Sachs Board of International Advisers. Mario Monti was appointed to the European Commission, one of the governing organizations of the EU. Monti is European Chairman of the Trilateral Commission, a US organization that advances American hegemony over the world. Monti is a member of the Bilderberg group and a founding member of the Spinelli group, an organization created in September 2010 to facilitate integration within the EU.
Just as an unelected banker was installed as prime minister of Italy, an unelected banker was installed as prime minister of Greece. Obviously, they are intended to produce the bankers’ solution to the sovereign debt crisis.

Greece’s new appointed prime minister, Lucas Papademos, was Governor of the Bank of Greece. From 2002-2010. He was Vice President of the European Central Bank. He, also, is a member of America’s Trilateral Commission.(1)

Ovanpå detta tyder allting på att USA försöker destabilisera Ryssland, med hjälp av betalda demonstranter och USA:finansierade organisationer inne i Ryssland. Detta konstaterat utan att ha någon uppfattning om det förekom valfusk, som påstås, eller inte.

Den organisation, Golos, som Ekot presenterat som en oberoende valobservatör, är i själva verket USA-finaniserad. NED finansierar 52 olika organisationer i Ryssland enl. egna uppgifter.(2) Sådant kunde mycket väl kallas att gå ett annat lands ärende. Betänk vad svenska media skulle sagt om Sovjet hade haft 25 organisationer i Sverige som verkade mot Sveriges regering. Det hade blivit ett ramaskri. Men när nu Ryssland, och många andra länder, råkar ut för att USA bygger upp aktivist- och propagandaorganisationer inom deras gränser, då framställs alltid den regering, som USA vill ha avsatt, som diktatorisk och ruskig i media. Det är den visserligen ibland, men observera att det är bara diktatoriska regimer (liksom demokratiska sådana) som inte går i USA:s ledband som USA försöker avsätta och som svenska media framställer som just diktatoriska. De lydiga regimerna, som exempelvis Saudiarabiens, kan vara hur vidriga som helst utan att USA lyfte ett finger för att hindra dem från att döda sina egna medborgare och utan att våra media bryr sig speciellt mycket.

Det mesta tyder alltså på att USA nu försöker framkalla samma sorts kupp i Ryssland som man lyckades med i Georgien och i Ukraina för några år sedan,(3) för att kunna tillsätta en USA-vänlig regim. Putin har helt enkelt inte varit tillräckligt följsam gentemot USA. Han ogillar att USA bygger alltfler militära anläggningar runt alla Rysslands gränser bl.a. och nyligen deklarerade han att Ryssland skulle lägga in veto mot inrättandet av en överflygningsförudszon i Syrien. Återigen har Ryssland anledning att ställa sig misstänksamt gentemot Väst. Inte första gången.

Så här skriver Tony Cartalucci:

What would Americans say if they found their polling stations and certain political parties entirely infiltrated by Chinese money, Chinese observers, and Chinese-backed candidates promoting China’s interests in an AMERICAN election? The answer ranges from incarceration, to trials featuring charges ranging from fraud, to sedition and even treason with sentences ranging from decades to life in prison, perhaps even death, as well as possible military action for what could easily be considered an act of war.

Indeed, the attempted subversion of a foreign nation and/or meddling in its elections are acts of war, an act of war the United States government through its various ”Non-Governmental Organizations” (NGOs) have been committing on and off for decades around the globe. In fact, the very ”Arab Spring” is a geopolitical conflagration tipped off by this vast network of Western backed NGOs.

In Russia’s neighboring country and ally, Belarus, this network of US-funded NGOs have attempted to start a ”Belarusian Spring” to overthrow leader Alexander Lukashenko, who has adamently opposed NATO’s creep toward its, and Russia’s borders. And now Russia itself has just rooted out a plot by these very same NGOs creeping in and around the nation’s political institutions, in an attempt to subvert and replace them. (4)

Det ruskiga med USA:s nya strategi för att tillsätta nickedockor i alla världens länder, är att de länder som drabbas numer är mycket medvetna om vad som händer och vilka krafter som ligger bakom det som händer och för att skydda sig från det amerikanska intrånget och amerikanskstyrda kupper blir de drabbade länderna avsevärt mycket mer repressiva än de annars skulle vara. Därmed spelar de, eller tvingas de att spela den amerikanska imperialismens propaganda i händerna.

Police arrest 300 at another opposition protest in Moscow

Framtiden ser verkligen mycket mörk ut för tillfället, mörk på alla fronter, vad gäller Europas, ja hela världens ekonomi och vad gäller den militära situationen i världen. Huvudskyldig till denna mörka framtidsutsikt är USA. Amerikanska ledare har definitivt drabbats av hybris. Man vill tydligen skaffa sig total makt över hela världen – NU.

/Kerstin

Källor
1) Bankers have seized Europe: Goldman Sachs Has Taken Over, Paul Craig Roberts, Global Research 26/11 2011
2) National Endowments for Democracy (NED). A Unique Institution(USA;s stora satsning på propaganda världen över. Jag räknar till 52 USA-finaniserade propaganda- och aktivistorganisationern iRyssland.
Citat ur: NED is a unique institution. The Endowment’s nongovernmental character gives it a flexibility that makes it possible to work in some of the world’s most difficult circumstances, and to respond quickly when there is an opportunity for political change.
Om Golos: Regional Civic Organization in Defense of Democratic Rights and Liberties “GOLOS”
$65,000 (bidrag från US Konggress)
To carry out a detailed analysis of the autumn 2010 and spring 2011 election cycles in Russia, which will include press monitoring, monitoring of political agita­tion, activity of electoral commissions, and other aspects of the application of elec­toral legislation in the long-term run-up to the elections. GOLOS will hold local and national press conferences and publish reports on its findings, as well as pro­vide detailed methodological advice to its monitors and other monitoring agencies.)
3) Orange Revolution, Wikipedia (Citat ur: Activists in each of these movements were funded and trained in tactics of political organization and nonviolent resistance by a coalition of Western pollsters and professional consultants funded by a range of Western government and non-government agencies. According to The Guardian, these include the U.S. State Department and USAID along with the National Democratic Institute for International Affairs, the International Republican Institute, the NGO Freedom House and George Soros’s Open Society Institute. The National Endowment for Democracy, a foundation supported by the U.S. government, has supported non-governmental democracy-building efforts in Ukraine since 1988. Writings on nonviolent struggle by Gene Sharp formed the strategic basis of the student campaigns.)
3) Georgien – öst eller väst? Mikael Bergstrand & Kristian Nordberg
4) BOMBSHELL: US Caught Meddling in Russian Elections! Putin compares US funded NGOs to Judas the betrayer,  Tony Cartalucci, Global Research 6/12 2011

Länkar till fler viktiga artiklar om USA:
- The Obama Regime Has No Constitutional Scruples. Misreading the Fight Over Military Detention, Pual Craig Roberts, counterpunch.org 5/12 2011
- S 1867: Killing The Bill of Rights and Declaring War On Americans, Tim Gatto, Countercurrents.org 3/12, 2011 (Om en lag som just antagits av senaten men ännu inte i representanthuset: Citat: If the House of Representatives passes its version and the President then puts his signature on it and turning it into law, almost every right under the Bill of Rights will be stripped away from the people of the United States. This will be the final nail in the coffin of democracy in America. We will become a military police state and cease to be a democracy or a representative republic or whatever else it has been called. According to the definition under this amendment to the military appropriations bill, the nation will become a part of a world-wide “battle zone”.” If this is signed into law, it will shred the remaining tenants of the Bill of Rights and unleash upon America a total military dictatorship, complete with secret arrests, secret prisons, unlawful interrogations and indefinite detainment without people ever being charged with a crime. It will cause the torture of Americans and even the ”legitimate assassination” of U.S. citizens overseas and also right here on American soil!)
- Tunnels Without End. Washington Post Boosts Obama’s Declaration of War on China, John V. Walsh, counterpunch.org 6/12 2011
- Further Destruction Of Iraq’s Higher Education: Blazing Fires, Forged Degrees And Silencer Guns, Dirk Adriaensens, Countercurrents.org 2/12 2011 (ett resultat av USA:s attack på och krig i Irak)
- Epitaph for an Old Bitch Gone in the Teeth, For a Botched Civilisation…The Decline of Imperial America, Dough Dowd, counterpunch.org 6/12 2011 (Om hur farligt USA är för freden och säkerheten i världen)
- Incompetence in the Eurozone. Wrecking the World Economy, Dean Baker, counterpunch.org 6/12 2011