Många dödade i sammandrabbningar i Syrien, säger man på Dagens Eko, och det är kanske sant. Men det samtidiga påståendet om att det är avhoppade soldater från den reguljära armén som strider och att minst 60 människor har dödats under helgen, underförstått av den syriska armén, kan vara en ren skröna.(1) Man ska lägga märke till Ekots sätt att berätta om saken ”det påstås”, ”det sägs” etc. i enighet med den nya slappa journalistiken som säger att man bara rapporterar som det är, och detta ”sägs” ju verkligen, så vad man rapporterar är ju sant. Tanken att det ska finnas en verklighetsgrund för vad som sägs, tycks inte vara en del av den moderna journalistikens paradigm.

Uppgifterna, säger SR, kommer från ”Syran Observatory for Human Rights”, baserad i Storbritannien. Dessa organisationer för ”Human Rights”, som växer upp som svampar ur jorden i de länder som USA sedan länge beslutat att ”ta ner”, som Wesley Clark uttryckte saken, är långtifrån några tillförlitliga sanningsvittnen.

Eftersom de traditionella propagandamedia, inklusive Sveriges radio och TV, upprepar samma ogrundade påståenden om situationen i MÖ gång på gång, vilket är vad de måste göra för att alla ska ta till sig dem, så får jag väl göra samma sak. Vi tar alltså den här en gång till:

The Plan — according to U.S. General Wesley Clark (Ret.)

I Libyen uppstod också en s.k. Human Rights-organisation”, “the Libyan League for Human Rights”. Det var den som informerade Västvärlden om hur Ghadafi bombade sin egen befolkning från flygplan, nästan direkt efter att demonstrationerna mot honom hade utbrutit. Senare undersökningar har visat att detta var lögn.(2) Inte nog med det, ledaren för organisationen har erkänt att han inte hade några belägg för dessa påståenden och dessutom att organisationen i stort sett bestod av medlemmar i NTC, den övergångsregim som Väst bestämde sig för att stödja bara några veckor efter att oroligheterna bröt ut i Libyen.

Så vi tar även dessa filmer en gång till, filmerna med vittnesmålet om bluffen med the Libyan League for Human Rights:

Lies behind the ”Humanitarian War” in Libya: There is no evidence! (Part 1), NATO Crimes In Libya.

Länk till YouTube Part 2 (som jag inte lyckas ta in på bloggen):
Lies behind the ”Humanitarian War” in Libya: There is no evidence! (Part 2), NATO Crimes In Libya.

I andra delen erkänner Soliman Bouchuiguir, ledaren för ”The Libyan League for Human Rights”, att han inte hade några belägg för vad han rapporterade till FN, vilket var precis de påståenden som Västmakterna och FN lade till grund för att besluta om bombkampanjen mot Libyen. Vi vet alltså idag att Libyen bombades sönder och samman av Nato, c:a 50.000 människor dödades och mängder av människor lynchades till döds, på grundval av en gigantisk LÖGN. Precis samma fall som Irakkriget alltså, där man påstod att Saddam hotade resten av världen med massförstörelsevapen – fast den amerikanska regeringen hade fullt klart för sig att detta var en LÖGN, att Saddam inte hade några sådana vapen.(3)

Jag tar även fram denna film en gång till för att belägga vad jag skriver här:

END WAR: Pentagon Admits No Proof Of Airstrkes, No-Fly-Zone Problems & Ships Send On Aid

Man ska också lägga märke till att de personer som Väst utser som övergångsregimer, eller som ”lagliga” regimer, tidigare i Libyen nu i Syrien, åtminstone delvis består av personer som bott i eller tillbringat många år i Storbritannien eller USA och somliga av dem har t.om. varit CIA-agenter. Den syriska ”Human Rights-organisationen” består dessutom av anonyma personer, utom ledaren tydligen som verkar ha ett namn, så frågan är om den överhuvudtaget existerar? Det kan vi inte vara säkra på.

Och ovanpå allt detta ljugande är krigspropagandan mot Iran i full gång, den som ska få befolkningarna i USA och EU att inte bara acceptera utan att hurra för en militär attack också på Iran.(4) Mycket tyder dessutom på att USA har igång liknande aktioner mot regimerna i Venezuela och Bolivia. (5)

Det börjar bli dags för oss svenskar att lära oss att lita lika lite på medias information i politiska frågor som befolkningen i Sovjet litade på sina media och på sin television, eftersom Sverige numer är en geniun del av den Västerländska nyimperialistiska sammanslutningen och våra styrande dessutom för krig för denna sammanslutning, styrd av USA via Nato och EU. Påståendet att ”kriges första offer är sanningen” är nämligen helt korrekt och det gäller även för det numer krigförande Sverige.

Vad som verkligen händer i Syrien just nu kan vi inte veta med säkerhet men med tanke på att preludiet ser nästan exakt likadant ut nu, som i upptakten till bombattackerna mot Libyen, har vi all anledning i världen att ställa oss synnerligen skeptiska till allt som rapporteras i våra media om situationen i Syrien och om orsakerna till den och betrakta det som ren krigspropaganda.

/Kerstin

Källor:
1) - Många dödade i sammandrabbningar i Syrien. Ekot 11/12 2011 kl. 15.00
2 Libya: Human rights imposters used to spawn NATO*s fraudulent war, Mahdi Darius Nazemroaya, Voltairenet.org 17/10 2011 (Om hur HRW agerar för USA:s koloniala intressen)
2) Libya: An Uncertain Future. Report on a Fact finding Mission t Assess Both Sides of The Libyan Conflict, International Center for the Study and Research into Terrorism and assistance to the victims of Terrorism et.al. Maj 2011 (om hur upproret i Libyen började.)3)  Libya War Lies Worse Than Iraq, Thomas C. Mountain, Information Cleraring House, 23/7 2011
4) The Clock Is Ticking: ”Shadow War” Heating Up. War With Iran: A Provocation Away? Tom Burghardt, Global Research 5/11 2011
5) The Corrupting Influence of the NED. The AFL-CIO’s Covert Ops in Venezuela, Alberto C. Ruiz, counterpunch.org 9/11 2011 (Här, liksom nu i Ryssland, har USA finanserat aktivist-och propagandaorganisationer för att störta regimerna med hjälp av inhemska oppositionella, som givetvis finns i alla länder men som inte har någon majoritet av befolkningarna bakom sig.)

Fler länkar till artiklar om området:
- Nato Suspends military plans to wage all-out war against Syria, Thierry Meissan, voltairenet.org 10/12 2011
- Media War. Lies and Truth about Syria, Therriy Meissan, voltairenet.org 28/11 2011
- A ”Limited NATO operation in Preparation in Syria, voltairenet.org 30/11 2011