Lyssnade just på programmet Konflikt i radions P1 och nu går det inte att blunda eller tiga längre. Parallellerna mellan Bush med nyliberalt och konservativt anhang (varav somliga finns i EU, i ledande positioner) och Hitler med hans gangsters, är nu så slående att varje tänkande människa måste inse att världen just nu hotas av en galning av samma kaliber som Hitler.

Det Bush nu är i färd med att göra, börja bomba Iran, av ren maktlystnad och på lögnaktiga grunder, kan mycket väl tända en världsbrand, ett kärnvapenkrig med många stater inblandade.

Under många, många år frågade jag mig hur det som hände i Tyskland kunde hända. Det verkade så helt obegripligt under hela min uppväxttid och många år därefter. Idag undrar jag inte längre av flera skäl. Bland annat för att jag numer vet att med lögner och ihållande propaganda kan man alltid lura och locka tillräckligt många människor till precis vilka dårskaper och vilka illdåd som helst.

Lyssna på Konflikt. Det man fick höra där var fruktansvärt skrämmande.

Länk:
Konflikt, ”Kraftmätningen om Iran –
håller fronten på att rämna?”, SR