Fick en länk i kommentaren till det förra inlägget om Bush som vår nye Hitler, till den amerikanska bloggen Political Waves som jag rekommenderar (trots att bloggaren förefaller vara republikan). Det värmer när man inser att många amerikaner är förtvivlade över vad deras regering gör, men somligt av det som bloggaren skriver skrämmer också, som när hon berättar om människor som ”vill protestera”, men som är livrädda för att göra det, för vad det kan innebära för dem att hamna på svarta listan (inlägget: American Tears, scrolla ner lite på bloggen).

Så fria känner sig alltså en hel del amerikaner idag, vilket är på pricken många tyskars situation under trettiotalet. Ska en stat där medborgarna känner på det sättet vara något att se upp till och beundra? Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag vore Carl Bildt med beundraranhang, som inte bara beundrar Bush m anhang, utan som dessutom agerar medlöpare och knähundar åt dem och ännu värre: Gör alla oss svenskar medskyldiga till det elände som USA skapar runtom i världen.