Varför kommer jag att tänka på Naomi Kleins bok Chockdoktrinen, när jag ser filmen nedan?

Contract Killing: ’UK bombs its way to Libyan oil’ (15/11 2011)

Här har vi ett tydligt exempel på hur Västvärldens kapitalistklass använder katastrofer för att berika sig själv, som man tycks ha gjort i Thailand, där man också har tryckt undan vanliga människor, efter den naturliga katastrof som tsunamin skapade. I Libyen har vi istället ett färskt exempel på hur USA/Nato inte bara utnyttjar naturliga katastrofer på det sättet utan hur de även skapar sådana, bombar sönder stater, för att sedan tjäna pengar på att bygga upp och om dem efter eget tyckande och för egna behov. Ska vi gissa att det inte blir mycket ombyggnad och rekonstruktion för de vanliga arbetande libyerna? Det tycks det inte ha blivit i Irak i alla fall, trots god tillgång till olja även där.

/Kerstin

PS: Vill också påminna om att Cynthia  McKinney kommer till Stockholm och ska tala om Libyenkriget vid ett möte i Rinkeby Folkets hus lördagen 28 januari. Klicka på den här  länken för mer information.