Som en början på det här inlägget lägger jag ut den en gång till, fast nu i en lite mer utförlig version.

Wesley Clark ( US 4 Star General ) US will attack 7 countries in 5 years.

Vem tror att det är en ren tillfällighet att USA just nu håller på att förverkliga den plan Wesley Clark, pensionerad fyrstjärnig amerikansk general, talar om i filmen? Det kan ingen enda förnuftig människa tro.

Kan det vara så illa dessutom, att det var denna plan som Obama betalades för att fullborda under sin presidentperiod? I så fall har han bråttom nu – och av flera orsaker. Den första orsaken: för att få tillräckligt med kampanjpengar från de olje-och militärindustriella komplexen inför det kommande presidentvalet. Den andra handlar om den konstitutionsomröstning som tydligen ska hållas i Syrien i mars.

Så här kommer den, också en repris på bloggen, den provocerande intervjun med al Assad i Syrien i december förra året. Lägg märke till att han här säger att man ska ha en omröstning om en ny konstitution i mars, som, vad jag förstår, ska tillåta flerpartisystem och allmänna val, som sen ska hållas från 2014.

Full Interview President Bashar al-Assad with Barbara Walters from ABC News (utlagd 14/12 2011)

(En otroligt inskränkt journalist. För inte 17 är det presidenten i USA som ger direkt order varenda gång en polis misshandlar en amerikan, och/eller skjuter honom, som också sker med jämna mellanrum.)

Det är alltså bråttom nu att få igång ett omfattande inbördeskrig och få Assad avsatt, och dödad, snabbt så att man förhindrar denna omröstning. I annat fall kan det ju hända att det bevisas att Assad har stort stöd i landet och att hela det västliga drevet mot honom varit rena lögner. Det vore ju pinsamt. Fast man kommer väl i så fall att hävda att människorna hotats att rösta för Assads planer för Syrien och att de inte vågar göra något annat.

Det vore ju illa ändå om stödet för Assad bli stort, nu när US/Israel/Nato har beslutat, och för länge sen, att landet ska krossas, kosta vad det kosta vill i människoliv och förstörd infrastruktur – i Syrien och död och förintelse bland de legoknektarna som Västmakterna använder sig av . Det vore illa när man ännu en gång söker stöd hos den västliga opinionen för en attack mot Syrien med att tala om att man vill införa något så fint som demokrati i Syrien.

Inte heller i Libyen skulle någon sådan omröstning få äga rum fast Ghadafi erbjöd sig att anordna en sådan, som alla vet som satt sig in i vad som hände där. Istället valde västmakterna, tillsammans med sina marionetter i EU och arabvärlden, att bomba landet delvis sönder och samman och att ge de s.k. rebellerna möjligheter att anställa rena blodbad på politiska meningsmotståndare och på svarta libyer och gästarbetare från övriga Afrika. Detta skedde från dag ett av det libyska s.k. upproret. Det fortsätter dessutom att ske nu. När det nu talas om att det ska bli en omröstning i Libyen och allmänna val så småningom så får inte Ghadafianhängare eller personer med hans politiska agenda ställa upp – för säkerhets skull. Och idag vet vi att det mesta som sades om Ghadafi i början av  upproret var lögn, samma ljugande som vad gällde Saddams massförstörelsevapen.

Det faktum att Väst allierar sig med Qatar, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien vad gäller de här krigen borde ju få varenda amerikan och europé att inse att det handlar om något annat än det som politikerna och media försöker lura i oss. För ingen kan med bästa vilja i världen hävda att dessa arabstater är demokratiska och man ska vara ofantligt korkad om man inbillar sig att deras kungar och prinsar brinner för att införa det system vi kallar demokrati i Libyen och i Syrien, och förstås sen också i Iran. Endera ljuger de som hästar travar när de hävdar att de vill se demokrati i dessa stater, eller så menar de något helt annat med ”demokrati” än vi gör, ex. att ”verklig demokrati” är att följa koranen och tolka den som wahabiterna/salafisterna gör. Vi ska ju komma ihåg att Libyen var en icke-konfessionell stat, till skillnad från de här arabstaterna. Även Syrien är en icke-konfessionell stat och i Syrien finns alla tänkbara religioner företrädda.

Nu hävdas det att Syriens armé dödar folk på löpande band. Man påstår till och med att ”al Assad” beskjuter begravningsföljen. Jag vet förstås inte hur det är i Syrien men jag är rätt säker på att al Assad inte är någon dumbom. Han vet exakt vad US/Nato/israel är ute efter och ser att de tillämpar precis samma metod i Syrien som i Libyen, hyr in och beväpnar legoknektar, som ska skapa kaos som sedan skylls på regeringen, för att få anledning att attackera. Han vet att man kommer att skylla varenda människa som blir skjuten eller skadad i Syrien på honom och den syriska armén och polisen. Det vore konstigt då om han placerade ut krypskyttar lite här och där för att skjuta på oskyldiga civila och oskyldiga demonstranter. Så dum är han inte. Så dumma att man tror på påståenden om att det är så det går till, antar bara US/Nato/Israels politiker att alla vi andra är. De som tror på den här propagandan och som försöker tänka till – bara lite, inser hur korkat detta vore av Assad och med ytterligare lite eftertanke så inser de att han inte är dummare än att han förstår det.

Den som tänker ytterligare bara lite inser att det är något ytterst sjukt med västmakternas vägran att låta folken, först i Libyen nu i Syrien, tala om vad de vill i omröstningar och val – innan man bombar deras länder sönder och samman. Så beter sig inte en enda fredssträvande makt att de skyndar sig att börja bomba så att några sådana folkomröstningar eller val inte ska kunna anordnas.

Ovanpå detta kan vi konstatera det som media inte ville avslöja för oss, att den där gruppen av arabiska observatörer, som var i Syrien, inte kunde se något skjutande på oskyldiga från regimens sida, men däremot vissa attacker från den s.k. oppositionens sida. Detta behagade inte uppdragsgivarna, ovan nämnda arabstater, som kallade hem observatörerna och beslutade sig för att nu måste FN ta i med hårdhandskarna med Bashar al Assad varvid Fredspresidenten Obama går ut och talar om att Assad måste avgå och USA/Nato, med stöd av vår egen Herr Krigsivraren Carl Bildt, sätter sig i München och pressar Ryssland, som sagt nej  hittills, att gå med på – ja vadå? En flygförbudzon över Syrien, det vill säga hejdlös bombning av Syrien?

Jag skäms otroligt för att jag är medborgare i ett land som beter sig som Sverige gör idag. Det borde  varenda svensk göra, och det tror jag varenda tänkande svensk också gör.

Tillägg kl. 19.30
Det som skulle bli den slutliga beviset för Syriens skuld, det påstådda massmördandet från syriska arméns, och därmed från al Assads sida igår, det som skulle resultera i den stora attacken, tycks smälta ihop idag. Bara att hoppas att så är fallet. Det gick uppenbarligen inte att tvinga, locka eller muta Ryssland och Kina att säga ja till en FN-sanktionerad militär storattack på Syrien. Båda dessa länder inser att de själva kommer att drabbas förr eller senare om de inte sätter stopp i tid. Thierry Meyssan skriver om saken på Voltairenet. Dessutom tycks det inte så lyckat att just i samband med att EU (Merkel) ber Kina om hjälp med sina ekonomiska bekymmer, ställa krav på detta samma Kina eller hota det.

Om jag finner fler intressanta artiklar om senaste nyheter från och om Syrien så kommer det fler länkar här så småningom.

/Kerstin

Länkar:
- Artiklar på SR:s hemsida om Syrien
- Western press sidesteps content of Arab Leage Observer Mission report, Syra Press Review, voltairenet.org 25/1 2012
- Precidency of Arab League seeks to bury own expert report, Voltairenet.org 27/1 2012 
- ”The decision to attack Syria was made at a Camp David meeting on 15 September 2001″, Chérif Abdedaïm,Voltairenet.org 29/12 2012
- UN shenanigans on Syria, Voltairnet.org 5/2 2012
- With the observers gone, the lie industry is back in full swing, Voltairenet.org 5/2 2012
- Vad såg Arabförbundets observatörer? Nyhetsbanken 2/2 2012
- USA stöder terror i Syrien, Nyhetsbanken 2/4 jan. 2012
- USA samlar ny krigskoalition, Nyhetsbanken 2/5/2012
- Proxy War In Syria Threatens Catastrophe For The Middle East, Shamus Cooke 
Countercurrents.org 30/1 2012
- Obama: UN must take stand against Assad’s ’relentless brutality’, Haaretz-com 4/2 2012
- Undermining Global Democracy. Seven Truths Inconvenient to U.S. Foreign Policy, Dan Kovalik, Counterpunch.org 22/1 2012
- Wider Middle-East and Global War Imminent? nsnbc 8/1 2012
- Instigating Ethnic Bloodbaths. The US Plan to Destabilize Sudan, Thomas C. Mountain, counterpunch.org 10/1 2012 (apropå planen som Wesley Clark talar om)
- Libya: Deaths of detainees amid widespread torture, Amnesty International 26/1 2012
- Independent Libyan Fact-Finding Mission, Stephen Lendman, War Is A Crime.org 26/1 2012
- Report of the Head of the League of Arab States Observer Mission to Syria for the period from 24   December 2011 to 18 January 2012, Voltairnet.org 2/2 2012
- Doctors pull out of Libyan hospitals, Morning Star online 26/1 2012
- Hillary Clinton(The Bitch) Laughs About Gaddafi’s Death…YouTube om lynchningen av Ghadafi.
- Madeleine Albright – The deaths of 500,000 Iraqi children was worth it for Iraq’s non existent WMD’s, YouTube
- The Gaddafi Mercenaries and the Division of Africa, YouTube-video (där Amnesty International erkänner att man hade fel tidigare om Ghadafi)
- Nu avslöjas Amnestys lögn – Ghadafi hade inte legosoldater, Motvallsbloggen 15/1 2012
- Whose hands are behind those dramatic YouTube pictures? The Newsfakers, Patrick Cockburn,counterpunch.org 16/1 2012
- Syrienbloggen 

Tillagda länkar:
- Media lies fail to force Russian and Chinese action against Syrian government, exclusive to lizzie-phelan.blogspot.com by Syrian citizen Basel Mohaisen 5/2 2012 (i artikeln ges exempel på vad som av allt att döma är en fejkad video visad på Al Jazeera. På den kanalen tror man uppenbarligen också att folk är stockdumma)
- Breaking News: Rebels Step Up Attacks On Black Libyans, lizzie-phelan.blogspot.com 6/2 2012
- Syrian eyewitness account of media lies COMMENT, exclusive to lizzie-phelan.blogspot.com by Syrian citizen Kevork Elmassian 3/2 2012 (Exakt samma rykte försökte man sprida i Libyen, om Ghadafi, att han flytt landet. Det gjorde han aldrig, medan däremot hans fru och dotter med barn, lämnade Libyen så småningom. Detta är ex. på rykten som ska sprida osäkerhet bland befolkningen, krigspropaganda alltså.)