Som Thomas skriver i en kommentar till mitt förra inlägg, så är nog Lars Vilks enda syfte att än en gång komma i rampljuset. Om det är så får man bara konstatera att han är en nyttig idiot för Bush med anhang, som vill börja bomba Iran också, för Israel och dess etniska rensning av de ockuperade områdena i Palestina och för muslimska fundamentalister som gör vad de kan för att uppvigla muslimer runtom i världen till terrorattentat.

Undrar hur många som idag vet att de sionister som började som terrorister i Palestina i akt och mening att skapa ett nytt Israel där, välkomnade judeförföljelsen i Europa och framför allt i Tyskland i början av 1900-talet, eftersom de ansåg att en sådan gynnade deras målsättning, att skapa en judisk stat. Det skulle leda till att fler kom till Palestina och sällade sig till sionisterna i kampen för en egen stat och att fler judar runtom i världen skulle bidra till och stödja bildandet av ett nytt Israel.

På samma sätt anser sig muslimska fundamentalister idag gynnade av en tilltagande förföljelse av muslimer i Västvärlden och i USA, eftersom de räknar med att de därmed kan få fler anhängare runtom i världen och också rekrytera fler som är beredda att ta till terrorism för den islamiska kampen. Bush och Israels ledargarnityr å sin sida har ingenting emot fler muslimska terrorattentat eftersom det ger dem anledning och stöd för uvidgat krig mot oljeländer i Främre Asien.

I samma andetag som vi köper antiislamistisk propaganda och försvarar Vilks ageranden förråder och överger vi den stora majoriteten av alla muslimer, de sekulariserade eller moderata muslimerna som inget hellre önskar än att få leva i demokrati och i fred, i de Västländer de flytt till eller i sina hemländer.

Ett TV-program om saken – värt att ses
Har vidare just skaffat mig möjligheter att se digital-TV, efter en TV-fri period på några månader, och tittade idag bl.a. på programmet om Kristallnatten som sändes i Kunskapskanalen. Filmen om denna händelse gav mig kanske inte så mycket nytt, och jag visste ju också redan det som Ester Pollack berättade i intervjun med henne efter programmet, att svenska tidningar, med få undantag (som Göteborgs Handels och Sjöfartstidning och Eskilstunakuriren, som mina föräldrar prenumerarade på då de bodde i Eskilstuna under kriget), var synnerligen följsamma gentemot tyskarnas önskemål i början av kriget samt om hur de vände kappan efter vinden då denna började blåsa i en för Västalliansen gynnsammare riktning efter 1942. Svenska massmedia kröp för Hitler då och senare för motsidan, de stora medierna kryper likadant för USA och Israel idag.

Så tror somliga idag, de där som inte förstår, eller som inte vill se vad Vilks sysslar med och som försvarar honom med näbbar och klor, eller som inte förstår vad den antiislamistiska propagandan i Västvärlden går ut på, att de är mycket förnuftigare än deras föräldar, far- och morföräldrar var!

Länk:
Kristallnatten, Kunskapskanalen
Programmet går i repris 9/11 och 12/11 i samma kanal.
Och vad ska man säga om det här?
Vilks Muhammedhund blir forskningsprojekt, DN
Och här en intressant bloggpostning om Israels terroristtradition:
Folke Bernadottes död och eftermäle, Förbannad Pacifist
(Tack Motbilder, för länken)