Just nu, hör vi, är Moderaterna åter igång med sin demokratiförsvarande verksamhet. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson vägrar att följa riksdagsbeslut. 

Det börjar bli helt uppenbart att M menar något helt annat med ordet ”demokrati” än vi andra gör, ungefär: Med ”demokrati” menar vi den politik vi konservativa vill föra och anser är bäst. Eller kortare: Demokrati är när alla gör som vi vill”. Nu avspeglar sig denna ”demokratisyn” inte bara i orden utan även i M:s agerande i riksdagen.

Just nu diskuteras misstroendeomröstning, skriver AB, som vanligt i medelklassmässigt dimbildande och överslätande ordalag : ”Regeringen har låtit bli att verkställa riksdagens beslut, vilket är väldigt ovanligt.”

”Ovanligt”? Det är fascism. I grundlagen stipuleras att riksdagen är Sveriges högsta beslutande organ. Den står alltså över regeringen.

Men misstroendeomröstning, som diskuteras nu, är ovanligt, säger Hans Linde (V) och ”måste användas varsamt”. Detta säger han trots att han betecknar Kristerssons agerande som ”extremt uppseendeväckande”, (1) vilket det är.

Denna misstroendeomröstning borde anställas direkt, så att regeringen inte frestas öka farten ner i fascistdiket. Börjar man tillåta ”bara lite” av den här ”extremt uppseendeväckande” varan, att regeringen kör över riksdagen, så blir det lätt mer av samma vara. En stat som styrs av en regering som inte anser sig ha anledning att bry sig om vad det valda parlamentet eller en vald riksdag anser, alltså de som representerar majoriteten i landet, den är helt enkelt just fascistisk. En spade ska kallas en spade.

Högern/de konservativa har alltid haft en ”underlig uppfattning” om det där med ”demokrati”. Det avslöjades alltså också när Sofia Arkelsten, partisekreterare för M, för något halvår sedan, hävdade att hennes parti alltid har kämpat för och försvarat demokratin (2). Det avslöjas också av de högerkrafter som numer och då och då hävdar att Hitler  kom till makten helt lagligt. Han blev visserligen rikskansler helt lagligt, med dryga 30% av befolkningen bakom sig, men han fick inte den enväldiga makten lagligt. Den tog han sig bara, genom att sätta sig över den tyska riksdagen där han inte hade majoritet, genom att anse att han måste agera ansvarsfullt i samband med riksdagshusbranden i Berlin, genom att anse sig vara den enda som förstod att styra Tyskland på bästa sätt och genom att förbjuda andra partier att verka och att fängsla och/eller döda politiska motståndare.

I torsdags uppgav Kristersson att han inte tänker följa riksdagens beslut:

– Det är inte ansvarsfullt att med berått mod gå tillbaka till ett gammalt begrepp som vi vet hade samma problem som dagens, sa han till TT. (1/ Ulf Kristersson kan avsättas, AB)

Hur Högern, alltså Moderaterna, alltid bekämpat, inte bara genomförande av demokratin i Sverige utan också alla senare åtgärder för att förbättra levnadsförhållandena för vanligt folk, det försöker M alltså trolla bort idag med sin lögnaktiga historieskrivning (3) och med en genomgripande språkförändring. Att följa riksdagens beslut handlar inte bara om att ”gå tillbaka till gamla begrepp”, som Kristersson uttrycker saken, utan om att ändra regler som bestämmer levnadsvillkoren för många människor.

Kristersson verkar alltså vara så inne i den moderata språkförvanskningsskampanjen att han tror att allting bara handlar om ”ord och begrepp”. Det gör det inte. Det finns en verklighet också som inte alltid låter sig målas över av fina, nya ord eller begrepp. I denna verklighet behandlas sjuka  människor väldigt illa idag och mår mycket dåligt på grund av detta. Det har inte med några ”begrepp” att göra, utan med lagar och förordningar som bestämmer hur de sjuka har det. Världen är inte bara en samling berättelser, som somliga försöker få oss att tro idag. Det finns fakta också.

/Kerstin

Länkar:
1) Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson vägrar att följa riksdagsbeslut. 
1) Ulf Kristersson kan avsättas, AB
2) M-höjdare backar om rösträtt, SvD 24/10 2011 eller här om länken ovan inte fungerar
2) ”Arkelsten förfalskar historien”, DN 24/10 2011
2) “M-program är en historieförfalskning”, DN 24/10 20112) 
3) - Arkelsten inte den enda som inte kan sitt partis historia, Motvallsbloggen 25/10 2011

Rekommenderas också:
- Sjukförsäkringsfiaskot är större än Kristersson. Ett Hjärta Rött 21/12 2012