Apropå att en hel del personer blev arga på mig när jag, i samband med att jag satte upp min ”Skandalkalender” före valet, påstod att alliansen inför valet hade tillsatt en ”smutsgrupp” för att gräva fram smuts om socialdemokraterna så kan jag inte låta bli att citera detta ur Svenska Dagbladet, som jag inte hittat förrän nu.

De borgerliga skapade en särskild grupp som granskade Göran Perssons och s-regeringens påstådda förfall, och man utnyttjade förstås fackliga bostadsaffärer och bidragsfuskande SSU:are för att skaffa sig ett moraliskt övertag inför valet.

Men på en dryg vecka kan Fredrik Reinfeldt nu alltså bocka av allvarliga förtroendeförluster på två av de områden som var viktiga för att de borgerliga skulle lyckas vinna valet: regeringsdugligheten och moralen

Länk:
M har tappat det moraliska övertaget, SvD 6/11 2007