Fredpristagaren och presidenten i USA, Barack Obama, har tagit sig lite nya friheter på sistone.

Han anser att han har rätt att beordra lönnmord på vilken person som helst, även amerikanska medborgare, var som helst i världen, som han menar eller tror hotar USA:s säkerhet. Några bevis eller någon rättegång krävs inte. Det räcker med rykten. Förfarandet har redan tillämpats ett par gånger – minst och som vi vet. (1)

I USA har man också godkänt en lag som säger att amerikansk militär kan fängsla vem man vill i USA eller annorstädes, utan att tala om för den fängslade varför han fängslats och att militären kan hålla personen ifråga inlåst hur länge som helst. Den fängslade har ingen rätt till en ”normal” rättsprocess.(2)

Dessutom har USA sin Patriot Act, som tydligen kan tillämpas lite hur som helst och på vem som helst.

Sådant brukar vi inte förknippa med demokrati. Vi vet ju vilka som tillämpade dylik politik förr och vad de borgerliga partierna tyckte om åtminstone några av dessa politiska ledare.

Således kan vi i Global Research läsa att:

In 2010 the FBI invaded the homes of peace activists in several states and seized personal possessions in what the FBI–the lead orchestrator of fake “terrorist plots”–called an investigation of “activities concerning the material support of terrorism.”

Subpoenas were issued to compel antiwar protestors to testify before grand juries as prosecutors set about building their case that opposing Washington’s wars of aggression constitutes giving aid and comfort to terrorists. The purpose of the raids and grand jury subpoenas was to chill the anti-war movement into inaction. (3)

(min snabböversättning: 2010 invaderade FBI hemmen hos fredsaktivister i flera stater och lade beslag på personliga tillhörigheter för vad FBI — ledaren för orkestreringen av påhittade terroristbrott –kallade en undersökning av ”aktiviteter som handlade om materiellt stöd till terrorism”.

Stämningar tvingade antikrigsdemonstranter att vittna inför åtalsjuryer medan åklagare förberedde sig för att grunda åtalsfall på att opposition mot Washingtons aggressiva krig innebär att man stödjer och underhåller terrorister. Syftet med raiderna och stämningarna till åtalsjuryn var att kyla av anti-krigsrörelsens aktivitetslust.)

 

Eftersom Sverige, ja hela EU, går i USA:s ledband vet vi alltså vad vi har att vänta oss framöver. Vi har ju redan sett första steget i den här riktningen, polisens agerande vid ex demonstrationerna i Göteborg. Steg två är att börja anklaga freds- eller miljöaktivister för att vara terrorister eller för att stödja terrorism och att åtala dem för deras fredliga aktiviteter.

Sen startar Obama dessutom krig och bombar oskyldiga människor på grundval av obekräftade rykten. (4)

Välkommen du sköna nya värld.

/Kerstin

Länkar:
1) Confirmed: Obama authorizes assassination of U.S. citizen, Glenn Greenwald, 7/4 2010
1) Battlefield America: U.S. Citizens Face Indefinite Military Detention in Defense Bill Before Senate, Democracy Now 29/12 2011
1) Dead Men Tell No Tales: The CIA, 9/11 and the Awlaki Assassination, Tom Burghardt, Global Research 9/10 2011
1) From America to Amerika: The End Game, James Fezer, Voltairenet.org 16/12 2011
1) Assassinations anonymous, Manlio Dinucci, Voltairenet.org 25/2 2012
1) America’s Death Squads, Nicolas Davies, uruknet 1/3 2012 (..it is safe to say that more than 2.000 Afghans killed in night raids in 2010 were probably innocent civilians, and that the escalation of the campaign in 2011 probably led to an even higher proportion of ”false positives”.)1) US Attorney General Eric Holder confirms government has right to murder U.S. citizens anywhere, anytime, without legal review, J. D. Heyes, Natural News, 8/3, 2012
2) Indefinite Military Detention Measure Passes On Bill Of Rights Day, Michael McAuliff, Huffington Post 15/12 2011
3) U.S. military teams, intelligence deeply involved in aiding Yemen on strikes, Dana Priest, Washington Post 27/1 2010
3) Silencing The Critics, Dr. Paul Craig Roberts, Global Research 20/2 2012
4) Al-Qaeda’s Air Force’? Global Civilians for Peace in Libya, 20/2 2012
4) A Victory for the Libyan People? The Top Ten Myths in the War Against Libya, Maximilan C. Forte, counterpunch.org 31/8 2011
4) Questioning the Syrian “Casualty List”, Lizzie Phelan, 29/2 2012
- Threatening Iran. Our Gang of War Criminals, Dave Lindorff, counterpunch.org 1/3 2012
– - Wars of Naked Aggression. Why Can’t Americans Have Democracy?
by Pul Craig Roberts, counterpunch.org 2-4/3 2012

- Congress Criminalizes Occupy Protests,OpEd News.com 3/3 2012 (nu har USA tagit en lag som kriminaliserar sådant som ockuperandet av Wall Street. Ännu ett steg mot en fascistisk polisstat.