Syria: The Truth against the NATO’s lies.
La Verità contro la PROPAGANDA NATO (ENG/ITA) (Utlagd 5/2 2012)

Eller om hur lätt det är att luras med YouTube-filmer – kanske.

Tillägg 9/3 kl 02.40:
Här kommer de filmer jag utlovade tidigare, om hur man kan fejka och ljuga med videofilmer. Danny, 22 år, har tydligen blivit BBC:s och CNN:s riktiga älskling vad gäller att rapportera från Syrien. Han uppträder i dessa kanaler med jämna mellanrum, påstås det (hoppsan) och har varit med om hemska upplevelser i Syrien. Killen är förstås uppvuxen i England, som så många av dem som vittnade om diktatorernas övergrepp i Libyen och nu vittnar om samma sak från Syrien, om de inte bott 20 år i USA förstås, vilket gör dem tacksamma att intervjua eftersom de talar bra engelska.

Så här kommer några filmer med denne Danny, först en intervju i BBC:

A Syrian British Hero, Danny Abdel Dayem 9-9-2011 – Syrian Revolution 2011 (utlagd  11/9 2011)

Alltså: Om man blir skjuten på det sättet som killen påstår, så att kulan går rakt genom kroppen där han pekar i filmen ovan, och i magen dessutom, då får man allvarliga inre skador som kräver operation. Då blir man inte bara omplåstrad och kan lämna lasarettet direkt därefter, eller strunta i återbesök.

Dessutom Springer inte den som filmar den video som påstås vara filmad av en springande Danny, springande under beskjutning. Filmaren befinner sig hela tiden vid sidan av en och samma bil, så tillämpar han tricket att vifta med kameran så att intrycket blir kaos och villervalla. Huruvida skotten är autentiska eller pålagda i efterhand kan vi inte avgöra. Den där kroppen som intervjuaren talar om kan i alla fall inte jag se. Det fanns dock något där ett ögonblick, som har kommit dit från ingenstans på en sekund.

Tittar på vi på nästa film, som tyvärr är på arabiska (så om någon besökare talar arabiska tar jag tacksamt emot en liten sammanfattning av vad Danny och intervjuaren säger), där Danny visar sina plåster på skadan, så ser det inte riktigt ut som om något skott har gått rakt igenom honom. Han visar inte, vad jag kan se, något plåster på magen.

Lies of the Syrian Revolution (19/9 2011)

Går vi så vidare till filmen nedan så kanske vi får en bild av hur det går till när Danny rapporterar till CNN från Syrien – eller så får vi bara en bra bild av hur man kan luras med videofilmer. Döm själv.

Truth About Danny Abdul-Dayem (Utlagd 1/3 2012)

Men vi har också filmen som visades för ett bra tag sen, som påstods handla om hur syriska poliser misshandlade oskyldiga civila, och som visat sig vara en film tagen i Irak för flera år sen:

Lies About Syria – Eye Witness Testify Against Al Jzeera Fake Video (utlagd 18/3 2011)

/Kerstin

Länkar:
- The guy who runs al Jazeera’s Syrian coverage is the brother of a SNC bigwig. In Syria, al Jazeera’s Credibility Implodes, Peter Lee, counterpunch.org 5/3 2012 (den här artikeln beskriver troligen bl.a. det vi ser i den understa filmen om Danny (näst sista i raden ovan) och då är filmen troligen helt autentisk. Läs artikeln den är avslöjande.)
-Den syriska hägringen. Fantasibilden av alawiterna, Pierre PiccininI, Nyhetsbanken 3/8 2012
- Aljazeera-leaks, Angry Arab News Service 3/3 2012
- The State Department Lies With Its Satellite Pictures Of Syria – No Artillery ”Deployed”, Moon of Alabama 11/2 2012 (Om hur USA:s utrikesdepartement försöker vilseleda om Syrien med hjälp av satellitbilder.)
- Vittnesmål från Homs, Syrien. ”Fria syriska armén är väpnade kriminella och extremister”, Patrik Paulov, Proletären 14/3 2012