Dagens tips:
Lyssna på dagens OBS, P1, i datorn om du missade den under dagens sändningar. Det handlar om USA:s ekonomiska politik och dollarkrisen.

Nancy Westman recenserar Paul Krugmans bok The Conscience of a Liberal, hans syn på amerikansk ekonomisk politik och nedrustningen av välfärden i USA. Krugman talar också om hur dagens neo-koservatism har sin grund i reaktionen mot medborgarrättsrörelsen på 60-talet, i rasism med andra ord.

Efter Westmans inlägg för Dan Josefsson fram synnerligen intressanta synpunkter på dagens alltmer oroande dollarkris? Vad har det inneburit för USA, och för världen, att dollarn fungerat som världsvaluta, vad händer nu, när dollarn faller så att tom en del toppmodeller numer vill ha betalt i Euro istället för i dollar.

Programmet är dryga tio minuter långt, minuter som är väl värda att lyssnas till.

PS: Dagens Kurranz är inte heller dålig.