Kan inte låta bli att berätta fortsättningen på hisorien om den fejkade Danny-filmen.

Nedan ser vi Västvärldens favoritsanningsvittne om händelserna i Syrien, killen som vet för han var där (film 2 ovanifrån), försvara sig, hos Anderson Cooper på CNN, mot anklagelserna om att ljuga för CNN.

Enligt min tidigare bloggpost om Danny, om just detta ljugande, så hade någon avslöjat att en intervju med Danny var fejkad och man får på filmen höra vad han säger till kameramannen medan han väntar på intervjusamtalet från CNN. Där hör man honom säga (på arabiska som översätts) att de ska skjuta under sändningen.

Men nejdå, han hade inte kommenderat fram något skjutande, säger han i filmen nedan, det hör man ju, för det förekommer ju inget skjutande i intervjun. Det stämmer att det inte gör det, men lägg så märke till hur han försvarar sig. Jo genom att säga att: ”De talar om för mig vad jag ska säga, jag vet ju inte allt som händer omkring mig, de vet”….. Det låter inte förtroendeinjagande för att komma från ett ögonvittne, får jag ju säga.

Därefter försäkrar han att han inte, som tydligen påståtts eller misstänkts, är anställd av CNN.

[6/3/2012] Cooper and Danny caught lying: Homs fabricated video pathetic excuses

Frågan man gärna skulle vilja ha svar på är vem som betalar honom istället, och dessutom hur han kan rapportera från Homs (och inte veta precis) vad som händer där, när han uppenbarligen inte kämpat på oppositionens sida, bara gärna skulle vilja det – om ”den fria syriska armén” skulle acceptera honom. Hur kom han in i Homs, eller ut ur staden, med allt det skjutande runt densamma från den syriska armén, som han rapporterar om. Det borde väl vara en rafflande historia att berätta om.

Nog får han åtminstone mig att tänka på sjuksköterskan som rapporterade om hur irakiska soldater slet ut spädbarn ur kuvöserna i Kuwait och kastade dem på golvet, hon som var hyrd och tränad av en PR-byrå att berätta denna tårdrypande historia för att få amerikanerna att kräva att USA skulle ingripa och kasta ut irakierna ur Kuwait, vilket de gjorde.

”Bli skjuten rakt genom kroppen och i magen, bli omplåstrad på ett sjukhus, under falskt namn observera, och lämna sjukhuset direkt därefter”, som Danny påstod i den första intervjun för CNN, den historien var magstark, för att uttrycka det ”vitsigt”.

Tillägg kl 15.50:
Hörde på luncheko idag att den där killen i London, som kallar sig Human rights-rörelse och sitter och pumpar ut sin anti-Assadpropaganda över världen, har ”verifierat” uppgifter om att Assad har mördat 26 personer, som hittats döda i Homs idag. Så här säger, enligt SR, en fader om vad som hände hans lille son:

– De mördade honom och jag vill visa er vad de har gjort med hans kropp. Han är bara ett barn, han fördes bort av säkerhetsstyrkor och kom tillbaka som ett lik, säger pappan.

Syriens Nationella råd vädjar nu till FN:s säkerhetsråd att sammankalla ett akut möte med anledning av massakern i Homs. Samtidigt flyr nu invånarna staden.

Visst, vi är ju alla övertygade om att Assad gör allt han kan för att få dela Ghadafis öde och då passar han förstås på just när Kofi Annan är där och försöker medla å FN:s vägnar. Bättre tillfälle kan man ju knappast tänka sig för en person som längtar intensivt efter att bli dödad av Västvärldens krigsmaskin.

Ärligt talat, vem tror på detta strunt? Vilka är det SR och krigspropagandisterna hyser väldigt låga tankar om, oss lyssnare eller de Assadtrogna syrierna?

/Kerstin