En film om USA:s illdåd i Sydamerika under den sista halvan av 1900-talet, en del av historien som de flesta unga människor idag troligen inte har en aning om. En film som talar om varför man har anledning att vara mycket kritisk mot USA:s utrikespolitik. Den innehåller bl.a. flera närmast hårresande och mycket avslöjande intervjuer med f.d. amerikanska CIA-anställda.

’The War on Democracy’
John Pilger
(långfilm/94 min)

Dessvärre, och på grund av den pessimism som jag utvecklat med åren, tror jag inte att just de som behöver se den här filmen kommer att göra det. Det är synd för det är en är mycket bra och informativ film och viktig med tanke på att USA:s politik idag är om möjligt ännu mer aggressiv och krigisk.

Tillägg kl 18.15:
Glömde att nämna att genomgången, i filmen, av hur det gick till när USA, tillsammans med den rika överklassen och militären i Venezuela, avsatte Chavez, visar på nästan exakt samma mönster som vi det senaste året har sett upprepat i både Libyen och Syrien.

/Kerstin