Här två YouTube-filmer som jag tycker är intressanta, och lägger ut här i samma inlägg, trots att de inte har så mycket med varandra att göra.

I den första videofilmen nedan, från Real News, berättar Ali Hashem, en journalist som sade upp sig från Al Jazeera, om hur något hände på Al Jazeera och hur Qatars politik förändrades. Han beklagar att kanalen just har förstört sin trovärdighet:

Al Jazeera Journalist Explains Resignation over Syria and Bahrain Coverage

Så kan man titta på hur det ser ut i USA idag, vilka som bestämmer om krigande i världens största demokrati, enligt dess försvarsminister. Det han säger är verkligen häpnadsväckande, för att uttrycka det milt:

Has Obama and the Pentagon declared Congress ceremonial? Sen. Sessions questions Panetta

/Kerstin

Länkar:
– Länk från 6/1 2013: An Exclusive Interview with One of the News Editors of Al-Jazeera Channel, Posted on January 6, 2013