Under något halvår, sedan man stängde ner de analoga nätet, hade vi ingen TV. Men hur det var så tyckte jag att det blev lite trist helt utan TV så jag bet huvudet av skam och knallade iväg och köpte en digitalbox. Sedan någon månad kan vi alltså se på TV igen, åtminstone så länge det inte blåser hårt från öster eller nordost och det gör det ju inte så ofta här.

De vanliga kanalerna, som vi hade tidigare, ettan, tvån och fyran är inte mycket att hurra för även om det finns ett och annat sevärt program i ettan eller tvåan (fyran slutade vi titta på för flera år sedan, när de började hacka upp filmer och program med en massa reklam, den blev bara hopplös att titta då). Men nu har jag gjort en fantastisk upptäckt, nämligen Kunskapskanalen som sänder det ena verkligt bra dokumentärprogrammet efter det andra. TV 24 med sina repriser är inte heller så tokig, i synnerhet som man inte kan spela in på en kanal längre medan man tittar på den andra.

Kunskapskanalen gjorde det verkligen värt att skaffa digitalbox. Häromdagen sände man exempelvis ett mycket bra program om slaveriet och rasismens historia. Tittarna informerades bl.a. om hur slaveriet utgjorde grunden till vårt kapitalistiska system och hur det genererade stora rikedomar, rikedomar som i vissa fall fortfarande finns inom samma familjer och används för att suga ut människor i tredje världen, eller för att direkt eller indirekt bestämma och påverka politiken i Väst. Idag serverades vi ett informerande program om USA och dess mellanösternpolitik med efterföljande diskussion.

Kunskapskanalen rekommenderas därför alla som vill lära sig lite mer om den värld vi lever i och som ännu inte upptäckt den här kanalens kvalitet. Den är helt enkelt outstanding.