Snus är väldigt, väldigt farligt, så det får inte säljas i EU, utom i Sverige (så länge det varar) eftersom svenskarna annars kunde ha röstat emot EU – eller hur det nu förhöll sig? (Jag minns inte säkert hur det kom sig att vi fick undantag i den här frågan men hyser en viss misstanke om något i den här vägen.)

Men en sak vet jag, att EU sysslar med att sila mygg och svälja kameler. Snus är alltså farligt och bör stoppas, liksom cigaretter. Men öl, vin och sprit, det är bra saker det, och det ska vi helst dricka mer av, i synnerhet ska vi dricka mycket mer vin. Fransmännens vanligt förekommande skrumplevrar är väl bara mysiga förstås, i jämförelse med snusande svenskars helveteskval och sjukdomseländen.

Och nu tvingas åländska färjor att svenskflagga för att få sälja snus så att de inte kursar. Någon hjälp att ändra på förbudet för ålänningarna att sälja snus, till skillnad från svenska färjor som får sälja sådant, det vill inte den svenska regeringen ge ålänningarna. Nej varför skulle den göra det? I dessa konkurrensen förlovade tider gäller det att äta eller ätas. Det är väl så att säga det som utgör EU:s själ och livsluft, den enes bröd den andres död.

Länk:
-Snusstopp vållar storm, DN