Nu hör vi på radion att al-Assad vägrar att dra tillbaka sina trupper från oroshärdarna om inte oppositionen ger skriftlig bekräftelse på att den också tänker avstå från våld. Det vägrar den att göra. Vi förstår att detta bl.a. beror på att oppositionen är så splittrad så att det inte finns någon enad röst som kan tala för den.

Cecilia Uddén, som rapporterar om Syrien i Ekot idag, sitter i Kairo – och vet hur det ser ut och vad som pågår i Syrien. Al Asssad vägrar att dra undan sina trupper om oppositionen inte går med på vapenvila, och det kan han inte få försäkringar om, säger hon alltså och fortsätter med:

För många inom den syriska oppositionen kommer detta uttalande som en bekräftelse på det de hela tiden sagt: det är meningslöst att förhandla med Bashar al-Assad.
Att tro på löften från denna barbariska regim är det samma som att underlätta för den att fortsätta slita Syrien i stycken och låta dess befolkning bada i blod, sa det syriska nationalrådet. (1)

Och hur många har Cecilia pratat med av dem som inte stödjer oppositionens våldsanvändning? Inte en enda på senare tid, vad jag kunnat notera. (Lägg märke till hennes ordval och hur språket i rapporteringen är noga tillrättalagt så att vi ska förledas att lägga våra sympatier på ”rätt sida”.) Inte ett ord om att oppositionen är precis lika barbarisk, kanske till och med värre. Hennes rapportering från Libyen var likadan. I det fallet förteg hon nogsamt de s.k. rebellernas illdåd och våldsanvändning redan från början, liksom deras etniska rensningar, som påbörjades en av de första dagarna av upproret i Benghazi mot Ghadafi. Hon berättade ingenting om hur de hängde och skar halsarna av svarta libyer och torterade och dödade svarta på andra sätt, både svarta libyska medborgare och invandrad svart arbetskraft. Om ”rebellernas” våld idag har hon heller inte mycket att säga, noga bestämt ingenting alls. Libyerna dödas numer av rätt folk så glöm dem, är dagens mediaståndpunkt.

Kofi Annan kräver alltså, enligt dagens radionyheter, att al-Assad ska dra undan sina trupper trots att oppositionen inte lovar att iaktta vapenvila. Tydligare än så kan det inte demonstreras att hela planen är en fälla gillrad för att senare kunna angripa och anklaga al-Assads regim för våld mot ”sitt eget” folk och för öppningar för mer av västligt ingripande, i någon form, mot den syriska regimen.

Den syriska regimen har med detta två val, att fortsätta att försöka oskadliggöra ”oppositionens” legoknektar (2) och för att få  slut på deras västligt- qatariskt/saudiskstödda våld, för att skydda oskyldiga civila syrier från dessas framfart och därmed bädda för Västpropagandan mot den syriska regimen. Det kommer då att i Västmedia heta att al-Assad blir alltmer våldsam mot sin befolkning och att gynna propagandan för de Västmakter och arabstater som vill bli av med al-Assad och Baathregimen i Syrien (som ev. försvinner på demokratisk väg i valen som ska genomföras i maj, om en majoritet av Syriens folk så önskar). Eller så drar regimen tillbaka sina trupper från oroliga områden, som Väst kräver, varmed den förlorar mer av det syriska folkets förtroende, för att den inte skyddar befolkningen mot de våldsamma legoknektar som Väst/Qatar och Saudiarabien skickar in i Syrien.

Det är med andra ord en rent djävulsk plan mot al-Assad och hans regim som Väst kokat ihop, tillsammans med de långtifrån demokratiska staterna Qatar och Saudiarabien: Ni får välja själva hur ni vill ta död på er, si eller så, för USA/Nato har bestämt att ni ska dö och att ert land ska kastas in i ett blodigt inbördeskrig och splittras upp i småbitar, säger Väst, genom Kofi Annan, i praktiken.

USA/Nato, tillsammans med sina allierade, de ”demokratiivrande” staterna Qatar och Saudiarabien, kommer, kan vi räkna med, att göra allt de kan för att ställa till samma tragedi i Syrien som de gjorde i Libyen. Västvärldens intresse för ”de mänskliga rättigheten” i Libyen har avtagit högst avsevärt sedan Ghadafi lynchades till döds. Visserligen uppmanar Väst NTC, den regering som Väst satte till i Libyen några veckor efter att oroligheterna bröt ut, att stoppa de våldsamheter och det mördande som pågår i landet fortfarande men man har uppenbarligen inget intresse av att ingripa för att rädda människor där längre. Libyerna ska alltså, förstår vi, vara glada för att de inte längre dödas eller torteras av Ghadafi och vara tacksamma för att de istället blir rånade, torterade och dödade av de s.k. rebellerna och i betydligt större skala, dödade av de miliser som fortsätter att kriga, terrorisera och avrätta oskyldiga människor.

Sak samma i Syrien nu: Hör nu syrier, ni ska kräva att inte bli dödade av er regering och istället med glädje ta emot ”oppositionens” dödande av många av er. Det är mycket trevligare för er att bli dödade av de senare än av de förra (i varje fall tycker vi i Väst att det är det). Med mänskliga rättigheter avser vi rätten att underordna er USA/Nato och att acceptera en ny regering som vi tillsätter och som lyder våra dekret och att dödas av de diktatoriska regimer eller soldater som vi stödjer, som exempelvis av Saudiarabisk militär eller polis. Hyckleriet är med andra ord rent ofantligt.

Läs mer om detta på Syrienblogg som har mycket intressant material idag – också. I inlägget där hittade jag den här filmen:

Rebels refuse regime’s demand to disarm when Assad pulls back (utlagd 8/4 2012)

Jag kan inte påstå att jag har den slutgiltiga sanningen om allt som händer i MÖ i allmänhet eller i Syrien och Libyen nu, men en oomtvistlig sanning har jag, den att USA, numer med stöd från Nato (och alltså av vår svenska regering och våra svenska media), ljuger för oss, åter och återigen, för att få vårt accepterande av de krigiska aktiviteter de vill ägna sig åt. Var och en som inser eller vet detta kan inte lita på våra västliga regeringar och på våra media. Det finns inget skäl alls att tro mer på den propaganda vi matas med från dessa än på propaganda eller uppgifter vi kan ta del av från de stater som USA/Nato är i krig mot. Vi som varit med några år har ju upplevt detta ljugande så många gånger förr:

START A NEW WAR WITH IRAN? REALLY?

/Kerstin

Länkar:
1) Vapenvila i Syrien i fara när al-Assad backar, Cecilia Uddén, Ekot SR 8/4 2012
- Obama assails Syria’s ”relentless brutality”, CBS News 4/2 2012
- Washington Admits Aiding Syrian Opposition, Veterans Today, 28/3 2012
- US Military Manipulates the Social Media, Project censored 
- Revealed: US spy operation that manipulates social media, Jaeff Jarvis, The Guardian 17/3 2012
- War crimes in Libya and the March shift, Michael Collins, Coto Report 7/4 2012
- Silence of UN, NATO’s killing of civilians & future of nations, Asian Tribune 28/3 2012
- U.N. panel documents military shopping list that helped topple Qaddafi, Colum Lynch, FP 4/4 2012  (Ciat: Though U.S. airpower proved decisive in crippling Qaddafi’s defenses, the United States maintains that it provided only non-lethal military support to the rebels. The report notes that on February 6, the United States provided the panel with a list of its contributions, including 8,000 uniforms, 8,000 boots, 5,825 load-bearing vests, 2,850 bullet proof vests, 1,975 military helmets, and ”items for defensive positions (sandbags, Hescos…).”…  While NATO acknowledged the receipt of the panel’s request for information on 25 January 2012, no answer has been provided to date.” Min anm: Nato är alltså en numer en självständig makt som ingen har kontroll över, vad det verkar. Även USA:s försvarsminister Panette tycks vara av den uppfattningen.)
- Syrian Citizens Flock to Squares in all Syrian Provinces in Commemoration of Baath Arab Socialist Party Foundation, Strategic Culture Foundation 8/4 2012
- Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien och vad Adonis säger om Syrien, Motvallsbloggen 21/3 2012
- Sveriges radios lovsång om Al Jazeera – sällsynt illa tajmad, Motvallsbloggen 9/3 2012

Senare tillagda länkar:
- NYT Insults Intelligence in Latest Syrian Op-Ed. Dear New York Times, It Takes Two to Tango. Tony Cartalucci, Land Destroyer 10/4 2012
- Syria: Armed Opposition Groups Committing Abuses. End Kidnappings, Forced Confessions, and Executions, Human Rights Watch 20/3 2012 (Citat: (New York) – Armed opposition elements have carried out serious human rights abuses, Human Rights Watch said today in a public letter to the Syrian National Council (SNC) and other leading Syrian opposition groups. Abuses include kidnapping, detention, and torture of security force members, government supporters, and people identified as members of pro-government militias, called shabeeha. Human Rights Watch has also received reports of executions by armed opposition groups of security force members and civilians. HRW beskriver också hr ”oppositionsgrupper kidnappar människor och begär lösensummor för dem. Artikeln rekommenderas starkt.)
- Imperialist Powers Manipulate Syrian Peace Plan To Prepare For War, Johannes Stern, Counter Currents 10/4 2012  (Citat: The current offensive by the “rebels” and the reactions of their Western backers expose the fraudulent character of the six-point peace plan that former United Nations Secretary General Kofi Annan negotiated with the Syrian regime of President Bashar al-Assad. The imperialist powers never intended to find a political settlement to the conflict, as they claimed, but sought instead to create a pretext for further provocations against Syria, hoping to organize a Libyan-style overthrow of the regime.)
- US, NATO Powers Intensify Threats Against Syria, By Bill Van Auken (WSWS.org) Counter Currents 11/4 2012
- Bogus ’Ceasefire’ in Syria as Washington Prepares War Pretext, Adam Ford, Information Clearing House 11/4 2012 (Citat: To get some idea of how absurd the Syria situation is, imagine the following scenario: The United States government is under attack by an insurgent group, which lists kidnappings and bombings in its modus operandi. The insurgents are being aided by Canada and Mexico, with Mexico planning to seize some US territory in order to create a ’humanitarian corridor’. Not surprisingly, the Obama administration tries to put down the insurgency. Sure, it is often brutal and uncaring in doing so, but when did any regime respond with passivity in the face of a guerrilla uprising? Meanwhile, threats from China and Russia have compelled Obama to agree to United Nations inspections, and finally a ’ceasefire’. But the terms of the ceasefire demanded by America’s imperialist rivals stipulates that the government forces remove themselves from towns and villages first, before the ’rebels’ stop their attacks forty-eight hours later.)