Nu hotar högern i Europa, Merkel och Bildt bl.a. att bojkotta EM i Ukraina för att de ska släppa Julia Tymosjenko.(1)

Märkligt. Jag har i hela mitt liv hört högern förklara att sådana bojkotter är meningslösa och att man dessutom inte ska blanda ihop idrott och politik.

Högern anser alltså i själva verket att bojkotter kan vara framgångsrika om det handlar om att bojkotta länder och regimer som högerkrafterna inte gillar medan de inte anses verkningsfulla när det  handlar om att bojkotta och protestera mot högerdiktaturer.

Tja, de har kanske rätt, vad vet jag. Högern är kanske okänsligare för påtryckningar och för vad människor i allmänhet tycker.

/Kerstin

Länkar:
1) Toppolitiker hotar bojkotta EM. Ekot 30/4 2012

Extra länk angående kraven på Syriens regering:
- Syria, Waco, Occupy, and Los Angeles. Correlations They Hope You Never Make. Tony Cartalucci, Land Destroyer 26/4 2012 ( I den här artikeln jämför författaren USA:s, Englands och Spaniens agerande visavi grupper inom sina egna länder, som de anser är terrorister. Han påvisar det närmast otroliga hyckleriet när Västalliansen kräver att Assad ska dra tillbaka sina trupper och låta terroristerna verka fritt, samtidigt som de tar till kraftigt militärt/polisiärt våld (amerikansk polis är idag närmast en militärorganisation för ”invärtes” bruk), i de egna hemländerna,  mot varje försök till uppror, I USA t.o.m. mot fredliga demonstranter numer.)