Innan jag började blogga skrev jag surkartar till min hemsida. Idag tycker jag det passar att reprisera en av dem här på bloggen (mycket lätt redigerad), apropå att regeringen inte anser att det behöver satsas på infrastrukturen utanför Stockholm:

Surkarten 3/11 2003: Stackars stockholmare!
Stockholmare är det synd om förstår man numer, efter att somliga framstående sådana beklagat sig en längre tid, för att de tvingas avstå skattepengar till övriga landet.

Det är klart att man har anledning att vara sur i Stockholm för det är ju där alla mjölkkor travar runt på gatorna, alla biffdjur drar omkring och ställer till förtret i trafiken, alla fläskproducerande grisar trynar runt och bökar och lortar ner i rännstenarna, all brödsäd odlas, all skog (den som blir timmer och pappersmassa,) växer (Sergels Torg är förstås rena urskogen idag) och det är ju där all miljöförstörande exportindustri ligger, och släpper ut sin stank över Stockholm och sina föroreningar i Stockholms Ström, pappersbruken, kärnkraftverken etc., och vattenkraftverken dämmer ju upp halva Stockholm så att Stockholmarna får vada till knäna i vatten.

Det är egentligen rent förunderligt att det alls finns folk i Stockholm att sätta in i alla dessa försörjningsbehövliga inrättningar och agremanger som är lokaliserade dit och visst förstår man att stockholmarna är sura och helst skaffar sig lugna sköna sommarställen på landet, med dess frihet från allt elände. Klart att landsbygdens lyckliga och friska befolkning, de där som aldrig behöver andas växtgifter eller gödselstank, som aldrig behöver sköta några hederliga arbeten och som inte behöver sjukvård eller anständiga skolor, eller, i det fall de vill ha sådan lyx, kan betala för det själva. De bidrar ju inte det minsta till landets försörjning.

Det är ju, när allt kommer omkring, de hårt prövade pappersvändarna i Stockholm som står för hela Sveriges försörjning!!!