Alla upprörs, och givetvis med rätta, över dem som mördat så bestialiskt i Syrien nyligen. Men sen blir man förundrad. I samtliga svenska media sägs, direkt eller indirekt, eller indikeras det, att det var den syriska regeringen som låg bakom massakern och alla förfäras över den hemska syriska regeringen (1) medan denna regering hävdar att illdåden var oppositionens och/eller Al Qaidas verk.(2)

Jag vet förstås inte vem som mördade alla dessa människor, men jag vet att det ljugs hejdlöst för oss om vad som händer i Syrien, och jag vet att USA sedan länge beslutat sig för att ”ta ner Syrien”, precis som man tog ner Libyen, för att kunna tillsätta en lydig marionettregering där också och för att dra undan stöd från Iran, som också ligger i pipelinen för att ”tas ner”.(3) Jag vet vidare att den s.k. oppositionen i Syrien ljuger, sprider rena lögner och lägger ut falska videofilmer på YouTube. (4)

Är det verkligen förnuftigt att anta att det var den syriska regeringen som låg bakom den senaste massakern?

För det första kan vi nog ta alldeles för givet att den syriska regeringen inte vill ha ett blodigt inbördeskrig i landet utan en lugn och stabil stat. Så varför skulle den syriska regeringen begå detta massmord – just nu? Vad kan man tänka sig att regeringen önskade vinna på det? Det finns en tänkbar, men trots detta osannolik möjlighet, att regeringen begår de här morden och på ett sådant sätt att skulden ska falla på de krigande oppositionella, för att med detta visa FN-observatörerna att det är upprorsmännen som står för våldet. Men den förklaringen kan knappast vara riktig.

Är det  något som den syriska regeringen har fått smaka på det senaste året så är det USA:s/EU:s totala misstro mot den och att det internationella samfundet anser att allting den säger är lögn. Varför skulle den syriska regeringen tro att den skulle bli trodd om den ställde till en massaker för att försöka skylla denna på oppositionen? Visserligen brukar jag anse att många politiker inte har imponerande mycket mellan öronen, men sååå dumma tror jag inte att ledamöterna i Syriens regering är. De måste vid det här laget vara förfärligt medvetna om att ingenting de säger tas för sant av dem som kräver Assads avgång, USA, EU Saudiarabien och Qatar och som alla är helt inställda på att se till att regimen i Syrien faller – på ett eller annat sätt. Den syriska regeringen måste vara ganska säker på att alla som dödas kommer att skyllas på regeringen, om det bara går att göra det.

Så nej, jag tror inte för ett ögonblick att det var den syriska regeringen som massmördade alla dessa människor. Den har ingenting att vinna på att genomföra en sådan massaker och i synnerhet inte nu när det finns ett stort antal FN-observatörer i landet och när Kofi Annan ska besöka landet bara några dagar senare.

Oppositionen däremot har allt att vinna på om den kan smutskasta den syriska regeringen så katastrofalt att hela världen fördömer den, nämligen mer stöd, endera direkt militärt sådant, som det som de libyska rebellerna fick, eller mer pengar och mer och kraftfullare vapen. Dessutom är de ju vana vid att bli trodda och citerade, oavsett vilka lögner de kommer med.

Lyssna så till den andra sidan, Syriens representant i FN:

Dr. Bashar Al-Ja’afari, in response to UN resolution on al-Houla Massacre. 28 May 2012

(Hela Bashar Al-Ja’afari’s tal kan läsas här)

/Kerstin

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien)

Tillägg 29/5 kl. 11.30: Här kan man se en vidrig video, så länge den finns kvar och om man orkar, där de dödade barnen visas upp. Lägg i så fall märke till hur de anonyma människorna, vars huvuden inte syns i filmen, handskas med de döda barnkropparna, som om de vore trasdockor, eller som man hanterar och lyfter döda djur. Så brukar man inte hantera de döda som man respekterar. Jag finner det märkligt – minst sagt.

Vidare ska man lägga märke till att Al-Ja’afari berättar om hur de attackerande angrep flera områden och samhällen, bland annat en by/ett samhälle som heter ShoMaria. Den byn, detta samhälle, kan vi vara säkra på anta, var inte ett muslimskt område. Muslimer döper nog inte sina områden till något med ”Maria”. Det var troligen ett kristet område alltså. Jag spekulerar här, men var det barn i detta område som visades upp? Kan det i så fall möjligen förklara den vanvördiga behandlingen av de dödade barnen, att de som visade upp de döda barnen ansåg att dessa var orena varelser? (*)
(Tillagd fråga: Någon som känner till denna by? Klargör i så fall gärna vad namnet betyder.)

Tillägg 2, 29/5 kl 14.15:
Och just nu hörde jag på Ekot att ett antal Väststater, Australien samt Storbritannien, Tyskland och Frankrike bl.a., kommer att utvisa sina syriska ambassadörer. Frågan man ställer sig blir då om storpolitik alltid och verkligen grundas i obekräftade rykten eller om det numer mest handlar om maktpolitik och PsyOps riktad mot oss i de s.k. demokratierna i Västvärlden för att vi inte ska protestera mot makten? Jag är numer böjd att anse att det oftast handlar om det senare. I och med att man också riktar PsyOps mot oss måste vi konstatera att vi vanliga människor betraktas som fiender som måste bekrigas, i första hand med falsk och vilseledande information i andra hand med polisiära medel.
Jag hoppas orka återkomma till hur Västvärlden, efter mönster från USA, just håller på att utveckla sin PsyOps, som i själva verket är detsamma som krigshandlingar.
Nu undrar man bara när man kommer att utvisa den syriske FN-representanten Bashar Al-Ja’afari från USA. Det var ju vad man gjorde med den libyska representanten, som ersattes med en USA-nickedocka.

Tillägg 3 30/5 kl 01.35:
Enligt Information clearing House (5) har nu FN slagit fast att nästan samtliga av de 108 döda (fast Al Ja’afari nämnde 114) har dödats av milismän från nära håll och inte av artilleribeskjutning från den syriska armèn, som man hävdade först. Vittnen, säger man, hävdar att det var pro-regimpersoner. Syriska regeringen står fast vid att mördarna var utlandsstödda terrorister. Vilka vittnena är sägs inte, men ett vittne har omtalats, en 10-årig pojke som bl.a. säger att man med stort skägg (!!!) sköt hans familj. (6)
Ryssland har hittills vägrat att lägga skulden på någon sida och hävdar att saken måste utredas innan man fördömer någon.(5)

Länkar:
1) FN fördömer massakern i Houla i Syrien, Ekot 27/5 2012
1) Krismötet om Hula-massakern i gång, SvD 27/5 2012
1) 92 döda kroppar hittade i syrisk by, SvT Nyheter, 26/5 2012 (konstaterar nu att SvT:s nya hemsida är usel, på flera sätt.Bl.a. kunde jag inte kopiera text/rubriken från nyhetssidan vilket försvårar länkandet. Uppenbarligen vill inte SvT bli varken citerade eller länkade till, skäms de för sin nyhetsrapportering?)
1) - US threatens military intervention in Syria following Houla massacre, Chris Marsden, wsws.org 29/5 2012 (Citat: US Secretary of State Hillary Clinton said, “The US will work with the international community to intensify our pressure on [Syrian President Bashar] Assad and his cronies, whose rule by murder and fear must come to an end.” The White House called the Houla attack “a vile testament to an illegitimate regime.”…..The Western-backed Syrian National Council (SNC) has called on the UN Security Council to convene an emergency meeting and take binding decisions to “protect the Syrian people” by invoking Chapter VII, which sanctions the use of force.)
2) Se filmen.
3) Tro inte på nyheterna från och om Syrien, Motvallsbloggen 11/12 2011 (där finner man fler länkar)
4) Om den syriska oppositionens fejkade videofilmer, Motvallsbloggen 2/4 2012 (fler länkar i inlägget)
4) Danny försvarar sig på CNN mot fejkanklagelsen. Motvallsbloggen 12/3 2012 (fler länkar finns i inlägget)
4) Om propagandalögner om Syrien, Motvallsbloggen 8/3 2012 (fler länkar finns i inlägget)
4) Nu avslöjas Amnestys lögn – Ghadafi hade inte legosoldater, Motvallsbloggen 15/1 2012, (fler länkar finns i inlägget)
4) Människorättsorganisationerna (NGO:er) är inte alltid vad de verkar vara, Motvallsbloggen 27/4 2012 (fler länkar finns i inlägget)
5) West’s Houla Syria Narrative Crumbles, Expels Syrian Diplomats Anyway, Tony Cartalucci, Information Clearing House 29/5 2012
6) Syrian boy describes watching militiamen slaughter his whole family during Houla massacre: report
11-year-old says he played dead by smearing his slain brother’s blood on his face, Philip Caulfield / New York Daily News 29/5 2012
 (Citat: The boy told the Guardian that a group of government troops, some in street clothes and some in army uniforms, fired shots through his front door and broke in at around 3 a.m. on Saturday. “They said they wanted Aref and Shawki, my father and my brother,” the boy said. “They then asked about my uncle, Abu Haidar. They also knew his name.” He said his mother demanded to know why the men wanted “my husband and son.”
“A bald man with a beard shot her with a machine gun from the neck down,” he said. “Then they killed my sister, Rasha, with the same gun. She was five years old. Then they shot my brother Nader in the head and in the back. I saw his soul leave his body in front of me.”
The boy said he smeared some of his brother’s blood on his own face and then got on the ground and played dead.
The gunmen looted his house, stealing TVs, a computer and other family belongings, before leaving, the boy said. Min anm: Låter förvillande likt hur en massa rebeller i Libyen betedde sig, och såg ut. )
- Syriska ambassadörer utvisas ur EU:s stormakter, Ekot 29/5 2012, kl. 12.48
Fler länkar:
- Läs mer på Syrienblogg 28/5
- Rupert Watch, Tony Blair Lying at the Leveson Inquiry, Michael Collins, COTO Report 28/5 2012
- Going Rogue: America’s Unconventional Warfare in the Mideast, Sharmine Narwani – Fri, 2012-05-25 18:18- The Sandbox, Alakhbar/Ebglish 25/5 2012
- US-Military Logic behind Syrian Insurgency. The “Special Forces Unconventional Warfare” manual TC 18 01, Christof Lehmann, nsnb 15/2 2012
- FAKE JOURNALISM: Slaughter Slant: Houla massacre sparks media blame-game. Interview by Keith Harmon Snow. Global Research 29/5 2012
*) Unholy Alliance Forming Against Syria. Washington, Tel Aviv, Ankara, Brussels, Arab puppet regimes, Extremist Wahhabis, Al-Qaeda, Ismail Salami, Global Research 29/5 2012 (Denna författare menar att de som dödades var shiiter, och han nämner inget om kristna, vilket kan betyda att jag har fel vad gäller byn Shomaria och vilka som dödades där.)
- SYRIA: Guardian’s Houla Massacre Propaganda Stunt Uses ”Little Kid”. Another case of reckless journalism aimed at selling war, Tony Cartalucci, Global Research 28/5 2012
- Phony ‘Houla Massacre’: How Media Manipulates Public Opinion For Regime Change in Syria, Patrick Henningsen, infowars.com 28/5 2012
**) Syria: Massacre Likely By Al Qaeda, Moon of Alabama 29/5 2012
- Syria: Anna News spoke with Syrian residents about the ”Houla massacre”, Syria News 28/5 2012 (Synd att vi inte förstår vad som sägs i videon, om vi inte talar ryska förstås, för vi i väst är ju inte bortskämda med att höra någon syrier uttrycka sig kritiskt om ”oppositionen”. Svenska och andra västliga journalister hittar ju aldrig några sådana fast det måste finnas mängder av dem i Syrien.)