Nog verkar det som om jag inte gissade helt fel när jag skrev att en del av de mördade i Houla antagligen var kristna. Lyssna till vad Webster Tarpley säger i videon nedan. Här ett kort citat om just den saken, från Tarpley:

First one (vittne/min anm.) comes from Fides; Fides is an Italian-Roman Catholic missionary News Service and they point to the fact that what the reality of the Houla massacre is that these fighters, right extremists, al-Qaeda or Salafi, whatever they were; came in and started targeting the Armenian Christians and the roman Catholics, the Franciscans and some others.
(Min översättning: Det första vittnesmålet kommer från Fides; Fides är de Italiensk-Romerskkatolska missionärernas nyhetsbyrå och de pekar på det faktum att Houla massakerns förövare, högerextremister, Al Qaida eller salafister, vilka de nu var; kom in och började mörda armeniska kristna och romerska katoliker, Fransiscaner och en del andra.)

NATO’s death squads responsible for Houla massacre: Analyst (30/5 2012)


(Om filmen inte fungerar kan man se den här. Här finns också intevjun utskriven.)

Så avlutar jag inlägget med en liten liknelse som jag skrev i kommentartråden på förra inlägget, eftersom jag vet att det inte är så många som läser kommentarerna.

Jag vänder mig mot det som man så ofta hört länge nu, som ett slags försvar från dem som hurrade för Irakinvasionen (som jag givetvis också var starkt kritsk till och emot) vars konsekvenser blivit förfärliga, att ”Jamen de blev ju i alla fall av med Saddam”. Sak samma kommer troligen Libyenkrigets tillskyndare att säga om Libyen och Ghadafi, när det står klart för fler vad det blivit av Libyen efter kriget och troligen kommer att förbli ett bra tag framöver. I värsta fall, fast jag hoppas det inte blir så, kommer vi att få höra samman sak om Syrien och Assad en dag:

En liten liknelse:
Lisa misshandlas av sin man Nisse varenda lördag efter att han fått sitt lördagsbrännvin. Det här får Olle veta och går hem till Nisse och säger åt honom att dra och aldrig mer visa sig i stan för då ska han slå ihjäl Nisse. Så Nisse sticker och istället flyttar Olle in hos Lisa.
Det dröjer inte länge förrän Olle börjar misshandla Lisa han också – varje dag och mycket värre än Nisse gjorde.
Ett par grannar träffas på gården en dag och en av dem, som förstås hört eländet, säger:
– Det är förfärligt hur Olle slår Lisa, varvid den andre grannen svarar
– Men Olle räddade ju i alla fall Lisa från Nisse. Det måste hon ju vara tacksam för och det måste man ju ge Olle ett erkännande för.

Absurt svar från granne nr 2. För vem skulle anse att Olle är beundransvärd i den situationen, och vem skulle anse att Lisa har anledning att vara tacksam för Olles ”ingripande” mot Nisse och glad över att han räddade henne från Nisse, under de här omständigheterna?

Det finns grader i helvetet också.

Protestera mot den Västvärldsorkestrerade attacken på Syrien!

/Kerstin

Tillägg 31/5 2012 kl. 11.15:
Hörde just nyhetsuppläsaren på P1 ”berätta” att ”Den Fria syriska armén” i huvudsak består av soldater som deserterat från den ordinära syriska armén. Detta är lögn. Det är förstås inte omöjligt att några är sådana, men de flesta i denna s.k. ”fria armé torde, vid sidan om en hel del vanliga oppositionella syrier, bestå av ett hopkok av islamistiska legosoldater som kommit till området från alla möjliga håll, från Libyen, från Afghanistan, från Qatar från Saudiarabien  etc.

Varför får vi denna felaktiga ”information”? Jo, detta är PsyOps, dvs psykologisk krigföring, som framför allt är till för att syrierna i allmänhet ska börja misströsta och tro att den reguljära armén börjar svika och gå över till fienden. Med det här vill man undergräva syrierna tilltro till sin stat och ledare. Sen hamnar denna PsyOps förstås även i Sverige – i denna globaliseringens tidevarv.

Det här är således samma historia som när Nato, ganska tidigt under Natoattacken på Libyen, lät meddela libyerna, och alla oss andra, att Ghadafi hade flytt Libyen, vilket han aldrig gjorde. Även den gången var syftet att göra de bekrigade människorna förvirrade och få dem att ge upp.

Man kan läsa mer om svensk Psykologisk krigföring i en artikel i FOKUS. Det är en mycket viktig artikel som borde ingå i samhällsundervisningen, eftersom skolbarnen väl fortfarande ska lära sig ett kritiskt tänkande – eller har de borgerliga (nyliberala) regeringarna slopat den målsättningen för utbildningen av svenska folket?

Tillägg 2 31/5 kl.13.00
De kristna i Syrien stödjer Assad eftersom de ser honom och den nuvarande sekulära regimen som garant för de kristnas, och andra minoriteters säkerhet. De kristna uppgår till 10% av den syriska befolkningen som består av totalt c:a 22,5 miljoner invånare.
Patriarken i omådet besökte Paris och Sarkozy i september 2011 för att be Väst sluta stödja upprorsmännen i Syrien eftersom ett störtande av Assad-regimen skulle hota de kristnas säkerhet i regionen.(*)

Tillägg 3 31/5 kl 17.10
Jag hade inte tänkt lägga ut den här filmen, men när jag hör kommentarer på radion idag om massakern kan jag inte låta bli. Jag vill bara varna för mycket otäcka bilder. Den som orkar titta på filmen uppmanas att notera hur människorna lyfter de döda barnen som om de vore slaktade grisar. Ingen behandlar döda som man respekterar, och vars död man beklagar, på det sättet. Jag konstaterar också att fler har reagerat på sättet barnen lyfts (**):

Al-Houla Massacre – Dozens of Children Murdered in Syria (25/5 2012)

Länkar:
- Sveriges hemliga propagandasoldater, Claes Lönegård, FOKUS 22/5 2012
- Syriens folkresning kapas av våldsmän, UI-bloggen (Utrikiska institutet),Per Jönsson 15/2 2012
- Preparing the Chessboard for the “Clash of Civilizations”: Divide, Conquer and Rule the “New Middle East”, Mahdi Darius Nazemroaya, CounterPsyOps 15/12 2011
*) Sarkozy tells Rai: The regime in Syria is over, YaLibnan 10/9 2011
*) Syria’s Christians back Assad, fear unknown future, English News cn, 12/11 2011
* France denies Sarkozy said no home for Christians in region, The Daily Star 5/9 2011
*) Disposing the Middle-East of Aramean, Coptic and other Christians: a demonic plan concocted in the antichristian malignant laboratories of colonial powers. The Eradication of the Christian Communities of the Middle East, aramnahrin.org
- Avslöjande besök i Syrien, Patrik Paulov, Proletären 30/5 2012
**) ‘UN Commissioner report on Houla? But they only talk to Syrian opposition – by phone’, RT 31/5 2012 (Citat: “Why does the man in the video, while showing the children and screaming ‘Allah Akbar!’, treat them with no respect, like puppets?”)
- Anna: Materials of our own independent investigation on houla, am-not-yours, 30/5 2012
- Materials of our own independent investigationMarat Musin, ANNA-NEWSSyria, Houla, Taldao, Brian Souter, Facebook 31/5 2012