Läser i Expressen (1) att Carl Bildt tjänat stora pengar på kriget mot Irak via sin lobbyingverksamhet för detta krig, att få de europeiska staterna att medverka i USA:s förstörelse av Iraks infrastruktur och mördandet av tusen och åter tusentals irakier. Stilig utrikesminister vi har. Jag kallar detta för korruption. Det är mycket illa när vi har en utrikesminister som tjänar en annan stat och medverkar i torterande och dödande av massor av människor – för egen vinning dessutom.

Min första fråga idag är: Vem tillsatte Carl Bildt som utrikesminister i Sverige? Han och Reinfeldt var ju inte så såta vänner. Dessutom verkar han sköta utrikespolitiken som om den bara är hans privata affär. Jag tyckte att det var skandal redan då han tillsattes.

Den andra frågan: Bestäms vår utrikespolitik numer helt i Washington?

Min tredje fråga är, fast det var länge sen jag bestämde mig för att sluta ställa den: Vem mördade Olof Palme? (2)

Och just nu är Bildt med och planerar för ”hårdare tag mot Assad i Syrien”. Så den fjärde frågan blir hur mycket han beräknar att tjäna på ett Nato-krig mot Syrien, ett direkt krig eller ett intensifierat indirekt sådant, med svensk medverkan, om så bara med muntligt och ”moraliskt” stöd, ? (3)

/Kerstin

Länkar:
1) Krigsutbrottet i Irak gjorde Bildt till mångmiljonär, Expressen (publiceringsdatum hemligt)
2) GW: Palme mördades av en polis, Aftonbladet 22/2 2011 (Citat: Professorn: Det är en konspiration – och skytten kunde hantera vapen. Leif GW Persson är övertygad: Olof Palme mördades av politiska skäl – av någon inom polisen eller försvaret. – Och det har man ju inte varit så benägen att utreda, säger han…. Leif GW Persson säger att den som sköt var en duktig skytt och van vid att hantera vapen./Och detta senare har vi varit överens om härhemma hela tiden.)
3) Krav på hårdare tag mot al-Assad, Sydsvenskan 7/7 2012 (Citat: Regimen kommer inte att överleva, hävdar utrikesminister Carl Bildt efter att ”Syriens vänner” mötts i Paris…..– Vi tar ytterligare steg för att öka trycket på Assad- regimen, sa utrikesminister Carl Bildt efter mötet.  – I första hand gäller det att få ett slut på våldet och att få till stånd en syrisk övergångsregering. Säkerhetsrådet har ett stort ansvar men det finns fortfarande betydande motstånd att övervinna. Slut på våldet i Syrien kan man få nästan direkt, om man beordrar Qatar och Saudiarabien att sluta smuggla vapen till upprorsmännen, om Turkiet inte längre upplåter områden för upprorsmännen och om västerländska specialstyrkor som tränar de här grabbarna kallas hem. Märkligt också att man (Bildt bl.a.) inte låtsas om att det varit flera val i Syrien det senaste halvåret. För att man vill fortsätta att lura i oss alla att Assad inte har något stöd från någon enda själ i Syrien, möjligen?)
– ”Carl Bildt lämnar regeringen före valet”, Expressen (publiceringsdatum hemligt, kanske bra för framtida historieförfalskning?).
- SYRIA: Imperial Arrogance Spells Fatal Over-reach for the US and Western Allies, By Finian Cunningham, nsnbc 7/7 2012 (Citat: US Secretary of State Hillary Rodham Clinton takes her seat next to British Foreign Minister William Hague, prior to a meeting about Syria in Geneva, Switzerland, June 30, 2012.
Since mid-March 2011, these parties have been arming, funding and directing mercenary militia groups to rip Syria apart from within. No cost in human lives and suffering is too high for the imperial powers to effect their strategic goal of regime change. No-warning car bombs in urban centres, roadside explosives, massacres of families and whole villages are part of the Western instruction manual to terrorise and subvert a sovereign country. Civilian sources in Syria say communities are living in a state of fear from these NATO-backed foreign mercenaries and opportunistic internal criminal gangs.
 Families are evicted from their homes, which are then turned into sniper nests or bomb factories; shopkeepers are warned to close down their premises or see them burned to the ground. “These gangs are not Syrian. We can tell from their accents and beards that they are foreigners from Libya, Iraq, Saudi,” said one young woman from Damascus, who added that she feared her country would be turned into the NATO-induced post-apocalyptic disaster that is currently Libya.)