Sådana uttalanden som det Clintonskan gör i nedanstående videofilm, liksom hennes skratt när hon hade uttalat de ”bevingade” orden ”Vi kom, vi såg – han dog”, om lynchningen av Ghadafi, gör att man undrar om damen har alla hästar hemma. Har aldrig tidigare hört någon, i den position som hon innehar, uttala sig så här om andra staters politiker. Så här beter man sig bara inte som utrikesminister. Totalt omdömeslöst är väl det snällaste man kan beteckna hennes uttalanden som.

Putin placed Hillary where she belongs (St Valentine’s Day) (14/2 2008)

Intressant att sen ta del av hennes uttalande om uttalandet om Ghadafis död:

Hillary Clinton defends ”We Came, We Saw, he Died” – FoxNews 111023 (utlagd 24/10 2011)

Alltså, här påstår hon att när hon skrattade åt att Ghadafi var död då visste hon inte säkert om han var det. Precis som om hennes uttalande skulle ha varit mer omdömesgillt i det fallet än om hon säkert visste att han hade dödats – vilket hon givetvis visste.

Man börjar förresten undra om omdömeslöshet är ett villkor, numer, för att bli utrikesminister.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Länkar:
- Vad alla måste få veta. U.S. & Syria: Facts you should know, Joyce Chediac, Försvara Syrien 10/7 2012 (En bra sammanfattning av händelserna i Syrien.)