Den enda verkligt beundransvärda igår kväll är Camilla Lindberg, den enda ”liberalen” som röstade NEJ. Jag lyfter på hatten för henne. Det krävs nämligen mycket mod och stor personlig integritet att rösta emot sitt parti efter att partipiskan har vinit så intensivt som före omröstningen om FRA-lagen.

Så här skriver Expressen om saken:

Fram till i går tisdag på eftermiddagen hade hon en pakt med partikamraten Birgitta Ohlsson och centerpartisterna Fredrick Federley och Annie Johansson om att rösta nej och fälla förslaget.
– Sedan plötsligt avviker två, två från det andra partiet, det är väldigt, väldigt synd tycker jag. Men jag dömer ingen, alla måste fatta sina egna beslut, säger Camilla Lindberg…….

Det är sådant som kallas ”civilkurage”. Så synd att inte kd lyckats få igenom en lag om att alla ska uppvisa sådant :-).

Birgitta Olsson svek alltså också, trots sina höga ideal och Federley visar sig vara grabben som är stor i orden men mycket liten, för att inte säga ynklig, på jorden. Sällan har en politiker skroderat så vitt och brett och misslyckats så kapitalt – med allt han företagit sig.

Om somliga brukar man skämtsamt säga att de har större mod än omdöme. Stackars Federley har varken eller.

Länk:
Expressen om Camilla Lindbergs insats