Vi har sett hur stora delar av vänstern, runtom i Väst, aningslöst och insiktslöst har stöttat det våld som USA/Nato utlöst i MÖ.(1) Den lilla grupp vänstermänniskor som protesterar och försöker påvisa hur krigspropagandan mot Libyen, och nu Syrien, ser ut och vad som egentligen sker där, avfärdas som knäppgökar av resten av etablissemanget. Det är då glädjande att det även finns människor på högerkanten, inte minst i USA, som förstår vad som händer och som protesterar mot det väststyrda våldet i MÖ. Så ordet till den amerikanske konservative kongressledamoten Ron Paul:

Floor Speech, Syria June 19 2012 (utlagd 19/6 2012)

Ron Paul: No Weapons for Terrorist Rebels!
(utlagd 28/6 2012)

De är inte många idag, de som protesterar mot fascistiska ageranden från Västmakternas sida och den alltmer fascistiska situationen i USA, men de finns, (2) och på båda sidorna på den politiska skalan.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Länkar:
1) When justifying imperialist intervention “goes wrong”, Global Civilians For Peace In Libya 20/7 2012 (En intressant och viktig analys av varför stora delar av vänstern hamnade så fel vad gäller vilken sida de stöttade i Libyen och nu i Syrien)
2) Vilka är de verkliga fascisterna? Alexander Cockburn, Nyhetsbanken 19/7 2012 (Alexander Cockburn har sorgligt nog lämnat jordelivet. Det gjorde han i förrgår efter tydligen en längre kamp mot cancer. Jag kommer att sakna hans artiklar.)

Rekommenderad läsning:
- Human rights now worse in Libya than it was under Gaddafi, Mel Frykberg, Stop the War Coalition 14/7 2012
- Rör inte Mor Gabriel! Nyhetsbanken 19/7 2012 (Min anm: Detta är en ”rättfärdiga” regim (den turkiska) som nu ställer sitt land till förfogande för skydd och beväpning av våldsmän och mördare i Syrien.)
- Every citizen is a potential terrorist as democracies become paranoid armed camps, John Naughton Stop the War Coalition 15/7 2012
- Playing God in Iraq, Libya, Syria: the evils of interventionist wars, Jonathan Cook, Libya S.O.S 20/7 2012
- The Obama formula for America’s next decade of global war, Nick Turse, Stop the War Coalition 6/7 2012
- How the media promotes global piracy and the cult of perpetual war, John Pilger, Stop the War Coalition 29/6 2012 (Citat: In the US, at the end of the second world war, 80% of newspapers were independently owned. By 1987, most were controlled by 15 corporations, of which six dominate today. Min anm: Och Bonnier och Schibstedt traskar patrull bakom Murdoch, liksom våra s.k. Public Service-media.)
- HOW LEFTIST “ANTI-ZIONISTS” ARE ALLIED WITH ISRAEL AGAINST SYRIA, Mimi Al Laham (aka “Syrian Girl”) and Lizzie Phelan,Syria 360 gr, 20/7 2012 (En mycket intressant artikel som förklarar vad författarna tror är orsaken till att delar av vänstern stödjer upprors-ochh våldsmännen i Syrien.)