Ännu en dag av inspirationsbrist åker jag snålskjuts på andra skribenters alster.

I en tid då vi alla fått lära oss att slå ifrån oss alla påståenden om eliternas försåtliga bekrigande av demokratin med ett avfärdande och klämkäckt ”du tror väl inte på konspirationsteorier”, lever vi sannolikt i den mest utpräglade konspirationsepok världen skådat.

Via Perre Gillys blogg hittar jag en länk till en artikel i Fria Tidningen, ”Europa i nyliberalt nät”, om hur de ekonomiska eliterna möts och planerar för världens framtid, en framtid som styrs av dessa samma ekonomiska eliter, inte av politiker och definitivt inte av folket via demokratiska processer. Rekommenderas alltså till läsning.

Liberalismen som ett förstadium till fascism var det jag skrev, om jag inte missminer mig. Fast jag tror kanske mer på en slags velourfascism den här gången. En fascism som ser ut som en demokrati men där eliterna styr väljarna dit de vill – med propaganda via totalt behärskade och likriktade massmedia och med hjälp av PR-konsulter och samhällsvetenskaplig forskning om hur man lurar folket dit man vill men där man också tar i med hårdhandskarna mot oliktänkande som uppfattas som farliga. Tortyr är ju, som vi vet, numer fullt accepterat av frihetens stamort på jorden och Europa spelar med. Dessutom har man ju, i både USA och EU, redan lagstiftat om full kontroll av medborgarna.