Vi som var med minns. De som är yngre måste få veta:

9-11-1973: Chile coup (utlagd 17/5 2011)

USA gör samma sak idag, gång på gång på gång, i många länder runtom i världen, länder där det inte finns någon frihet, säger man. Med frihet menar USA:s ledare de stora multinationella företagens frihet att köpa upp eller bara lägga beslag på dessa länders naturresurser. De talar inte om folkens frihet och välstånd.

Det är inte så svårt att köpa fattiga och okunniga människor att skapa inre oro och ett kaos som sen kan utnyttjas för att installera USA-vänliga regimer, helst utan militära insatser men med sådana också om nödvändigt.

Vart har kunskaperna och insikten om dessa metoder tagit vägen de senaste 25 åren?

/Kerstin

Länkar:
– 10 år sen kuppen mot Chavez 2002 – och att lära av historien, Motvallsbloggen 18/4 2012 (med en film om hur det gick till när USA försökte störta den många gånger demokratiskt valde Hugo Chavez i Venezuela för 10 år sen. Idag försöker man igen, och också i många andra länder.)
Fler länkar kommer senare