Den här filmen, ett reportage från protesterna i Bahrain, gjord av ett team från CNN, sändes en gång på CNN internt i USA men man sände aldrig reportaget över CNN International där CNN har sin största tittarskara:

Bahrain portion of iRevolution on CNN June 19 2011

Historien om reportaget kan läsas i en artikel i The Guardian: Why didn’t CNN’s international arm air its own documentary on Bahrain’s Arab Spring repression? (Glen Greenwald 20/1 2012). Det är en historia om varför det här aldrig sändes i CNN International. Det är en historia om hur Bahrain begärde att den inte skulle sändas, om hur journalisten Amber Lyon gick ut och berättade på nätet vad som hände med reportaget och därefter hotades av CNN.

Är det så här det går till när man presenterar ”nyheter” för oss från ”Arabvåren”? Hur går det till i våra svenska media undrar man förstås, i synnerhet undrar man det som deras reportage från ”Arabvåren” varit och är så otroligt ensidiga och fördummande.

Tillägg kl 16:30:

Jag lägger in en kommentar från Erik H här eftersom den är viktig i sammanhanget:

Amber Lyon har mera att berätta här vid en intervju av RT.
Hon blir naturligtvis utan jobb efter detta så hon vore ju ett fynd för SVT om de hade några ambitioner att få ut sanningen.

/Kerstin