Innan kvällen är kommen har vår riksdag röstat för att ratificera Lissabonfördraget.

2005 gjorde Janne Josefsson ett antal intervjuer med riksdagsmän, inför omröstningen om föregångaren, som aldrig blev av eftersom flera andra länders medborgare, de som fick rösta om saken, röstade nej. Detta visste man dock inte när Janne Josefsson talade med riksdagsmännen, som den gången avslöjade att de inte visste vad det var de skulle rösta om senare. De hade alltså inte läst fördraget som de skulle godkänna. Det här kunde man läsa på G:a Motvallsbloggen efter TV-programmet med Janne Josefsson:

31/5 2005 klockan 21.30

Riksdagen vet alltså inte vad man beslutar om 
Så vet vi då även det, som man misstänkt under snart 15 år: Riksdagen vet inte vad den beslutar om vad gäller EU. 
Man vet visserligen inte nu vad man kommer att rösta om, säger man, men man kommer att veta när det är dags att rösta om ”EU-konstitutionen” i höst – fast man vet redan hur man ska rösta förstås.

Vad är det för folk vi valt att representera oss och besluta för oss i denna riksdag?

Vem tror att de riksdagsmän, som röstar ”ja” idag, vet vad det är de röstar igenom? Jag tror inte att majoriteten av dem vet mer om den saken idag än de gjorde våren 2005.

Rösta i EU-valen gör jag inte. Jag vägrar att delta i skendemokratiska apspel.

I övrigt ska jag skaffa fram Dick Forslunds doktorsavhandling Hit med pengarna, som Dan Josefsson skriver om i AB. Tror inte att den säger mig så mycket mer än jag redan vet, åtminstone i stort, men avhandlingen känns ändå som en ”måste-läsa”. Det är ju alltid bra att få fler belägg och också att få fler detaljer.

Länk:
Löntagarna blir lurade – igen! Sören Wibe, AB
Så sattes vår framtid på spel, Dan josefsson, AB