Först tyckte jag nog att Slingermannens förslag om att invandrare skulle skriva på ett kontrakt där de försäkrar att de känner till svenska lagar, värderinga och seder och bruk, var lite korkat. Men så tänkte jag till lite och kom på att idén i själva verket är glimrande. Med kontraktskrivande, också med (sedan hedenhös) infödda svenskar skulle man ju kunna avskaffa en massa samhällsproblem och sänka skatterna för de rikaste med stora summor. Här några förslag till besparande och problemlösande kontrakt mellan samhället och svenska folket:

1: Alla barn får skriva på ett kontrakt när de börjar i skolan där de försäkrar att de vet vad de ska lära sig i skolan. Därmed kunde man säkert dra ner antalet lärare till en 1/3, eller kanske ännu mer, och spara en massa pengar på skolan.

2: När barnen kommer upp i högstadiet får de skriva på ett kontrakt där de försäkrar att de vet att man inte får stjäla, inte får röka, inte får knarka, inte får supa och att de dessutom vet vad de ska lära sig i höstadiet. Även här kan en massa lärare avskedas därmed och dessutom kan vi avskaffa hela domstolsväsendet, som ju kostar alldeles för mycket, liksom polisväsendet och alla fängelser.

3: När ungdomarna fyller 18 och blir myndiga får de skriva ett kontrakt med samhället där de försäkrar att de aldrig kommer att gå arbetslösa och aldrig kommer att bli sjuka, ja helst också att de aldrig ska bli äldre. Detta skulle möjliggöra avskaffandet av arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen och dessutom möjliggöra nedläggning av arbetsförmedlingar, sjukhus och vårdcentraler

4: När folk fyller 50 kan de få skriva på ett kontrakt om att och de aldrig kommer att bli pensionärer varvid man kan avskaffa pensionsförsäkringarna och all äldrevård.

Att ingen kommit på denna fantastiska idé tidigare?

Länk:
M: Svenskkontrakt för invandrare, DN
Stoppa folkpartiets medborgarkontrakt, Å. Petersen, AB