En nyårsfilm om och från Syrien:

The Syrian Diary (utlagd 30/12 2012)

Filmen är gjord av ryska journalister och är textad på engelska.

Betänk att Syrien har en värnpliktsarmé. En sådan kan ingen diktator stödja sig på om hans förtryck är intensivt. Det är skäl nog att tro på dem som hävdar att Assad har majoriteten av det syriska folket med sig mot de våldsterrorister som USA/EU/Nato och dess allierade i arabvärlden underhåller.

Önskar slutligen inte någon av alla de journalister som ljuger om vad som händer  i Syrien ett gott nytt år. De förtjänar ingenting annat än fördömanden.

Er andra, som anser att vi inte ska stödja vidrig terror och dödande, någonstans, eller USA/Natos imperialistiska verksamheter runtom i världen, önskar  jag ett Gott Nytt År med engagemang och och ork att kämpa mot det våld som Västmakterna sprider och underhåller i tredje världen.

Tillägg 31/12 2012 kl 13.05:
Hör just på radion att migrationsverket inte varit berett på många flyktingar från Syrien. ”Vi har ingen spåkula,” säger han. Någonting tyder på att hans kompetens är utomordentligt usel. Varje person med de där två hjärncellerna jag skrev om tidigare, har kunnat räkna ut att det skulle komma flyktingar från Syrien och fler sådana desto mer envetet USA/EU/Nato går in för att Assad måste störtas/mördas.

Tillägg 31/12 kl. 17.00
Lyssnar igen på nyheterna och får då veta att man hittat ett antal döda i en förort till Damaskus, men de är inte identifierade än och uppgiften är obekräftad sägs det, förmodligen sanningsenligt. Flera av de döda hade avhuggna huvuden, sägs det också, vilket dessvärre ökar trovärdigheten i uppgiften. På dessa påståenden fortsätter reportern att berätta om hur den syriska armén strider inom ett annat område.

Detta är ett typexempel på konsten att luras utan att ljuga. När man lyssnar får man intrycket att det är den syriska armén som är så bestialisk att den hugger huvudena av människor, även om detta inte sägs i reportage. Man får  ju samtidigt höra att armén strider och går till attack, men hör inte ett enda ord om att halshuggningar är den s.k. Fria Syriska Arméns (legoknektarna som strider mot den syriska officiella värnpliktsarmén) inte ovanliga metod att döda människor. Detta visar, menar jag, att SR:s journalister och reportrar är fullt medvetna om att de för en försåtlig propaganda mot Assad och därmed mot majoriteten av det syriska folket. Upplägget i nyheterna avslöjar detta väldigt tydligt. Vilken annan anledning har man att förtiga att FSA:jihadisterna halshugger människor som inte stödjer dem? Skulle information om detta eventuellt få svenskar att ta avstånd från denna påstått frihets-och demokratiälskande armé och varför vore detta inte önskvärt, undrar man?

/Kerstin

Länkar/läsvärt:
Ritual Dance of the Child Killer, Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0 31/12 2012
Coptic Christian church attacked in Libya, Raw Story 31/12 2012 (Det finns inte mycket tillgänglig information om Libyen idag men här är en artikel)
-Syria Faces Humanitarian Catastrophe, Bill Van Auken. Information Clearing House 29/12 2012
Syrian rebels sidetracked by scramble for spoils of war, Ghaith Abdul-Ahad in Aleppo, The Guardian 27/12 2012
Statement of the Syrian Communist Youth Union, Red Youth 2/1, 2013 (något att bita i för den västerländska Vänstern som trofast stödjer reaktionens och kapitalismens imperialistiska agenda i Syrien. Denna Västvänster förefaller inte ha vänstern i Syrien på sin sida.)
The FSA continues to shine like a dead star, Thierry Meyssan, voltairenet.org 29/12 2012 (Meyssan spår här att den syriska armén kommer att vinna slaget och dessutom att Väst (läs USA) håller på att dra sig ur ”äventyret” Syrien. Jag kan bara hoppas att han har rätt.)
Syria: Apocalypse Cancelled, voltairenet.org 23/12 2012
US Navy pulls two aircraft carriers from Syria shores, RT 18/12 2012
America’s sinful adoption of Al-Qaeda for the second time, Pierre Khalaf, voltairenet.org 17/12 2012